A retró csíkok visszatértek, és ott vannak mindenhol

2020. április 12.
A klasszikus, retró csíkok visszatértek, természetesen frissebb verzióban. Ám a minta menőbb, mint valaha, és tengerpartra sincs szükségünk ahhoz, hogy használjuk. Idén meghódítja a nappalinktól a hálószobánkon át a konyhánkig a teljes otthonunkat.

A tengerpartok hangulatát idéző minták végre az otthonunkban is felbukkannak. Ám nem csupán a kerti bútorok huzata és a napernyőnk lesz csupa csík, hanem otthonunk minden helyiségében elhelyezhetünk apróbb-nagyobb, akár színes csíkos darabokat, hogy vidámabb és egyenesen nyárias legyen a hangulatunk.

Színes csíkok a fürdőszobában

Ha valaki szereti a formabontó dolgokat, a színes csíkos törölközőket neki találták ki. A visszafogott, világos csempével borított fürdőszobába garantáltan életet visz a vibráló, élénk kontrasztokkal megterveztett textília.

Kék és fehér klasszikus

Az ágyunk is többet érdemel az egyszerű fehér huzatnál! A klasszikus kék-fehér csíkos lenvászon huzat egyszerre megnyugtató és álmodozásra késztető. Bónuszpont, ha a falon elhelyezett képek árnyalata harmonizál az ágyneművel.

A székek sem maradhatnak ki

Bármelyik helyiségben is használjuk a régi-új csíkos trendet, biztosan vibráló színfoltja lesz a szobának. Elég például, ha az ebédlőben átcseréljük a székek huzatát (vagy a nappaliban a kanapé borítását), máris mintha egy egészen új lakásban járnánk. Valahol a tengerparton.

Tapéta csak haladóknak

Akik nem félnek a kalandoktól, és nem riadnak vissza a kihívásoktól, akár öntapadós tapéta formájában is kipróbálhatják, milyen, ha csupa csík az otthonuk, vagy legalábbis egy-egy helyiségük. Sőt, akár keverhetik is az árnyalatokat a még erőteljesebb hatásért.

 

Olvass tovább!

 


Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash