Városban, zöldben: színesítsük magunknak a világot!

2020. május 20.
Az a jó, hogy tavasz van, süt a nap, és minden csupa szín – még akkor is, ha napjaink nagy részét az otthonunkban kell töltenünk. Az elmúlt időszak elég hosszú volt ahhoz, hogy kipróbáljunk új dolgokat, bevezessünk új szokásokat, elolvassuk a régóta félretett könyveinket. Talán már virágokat is ültettünk, és nevelgettük a palántáinkat. Tombolnak a színek a természetben, színesedjünk, viruljunk ki mi is!

Főzzünk színek szerint!

Ha sárga, akkor sült sajt kurkumás rizzsel és sárgahúsú paprikakarikákkal. Vagy esetleg jöhet a narancssárga? Legyen például vöröslencse curry sárgarépachipsszel. És ha fehér? Fehérretek-saláta, tonhalsteak krumplipüréágyon, vagy esetleg fehér spárga tejszínes-sajtos öntettel? Zöldülős lehet a mentás zöldborsófőzelék cukkinilepénnyel, vagy a brokkolirózsák spenótos rizzsel. De a legmenőbb talán a lila összeállításunk: a lila krumplisaláta héjában sült padlizsán társaságában.

Csináld másképp!

Jót tesz a jobb agyféltekénknek, sőt, állítólag a kitartást is növeli, ha például nem a megszokott kezünkkel mosunk fogat, vagy nem a szokásos helyre ülünk az étkezőasztalnál, a hajunkat hátrazselézzük vagy kontyba kötjük – ha nem szoktuk –, esetleg ünneplőbe öltözünk a vacsorához! Ha pedig éppen a napi sétánkon vagyunk, álljunk meg, és nézzünk felfelé! Olyannak látjuk majd az épületeket, felhőket, fákat, mint még soha.

Legyünk saját magunk stylistja!

Próbáljük fel az összes bizsut, és fotózzuk le magunkat, vagy találjunk ki konkrét szetteket mindenféle alkalomra, milyen jól jön majd egy sietős reggelen később! Itt az idő a saját színeink megkeresésének is, kísérletezzünk bátran!

Zöldítsünk!

Vegyük elő az összes vázát, és mindegyikbe tegyünk egy-egy virágot! Ha van hibás vagy étkezésre nem használt bögrénk, poharunk, fiókunk, ültessünk bele növényt!

Lakásátalakítás egyszerűen

Rendezzünk át egy teret a lakásban! Akár festhetünk is: ha csak egy falrészt is befestünk valami teljesen új színre, egészen kicserélődünk mi magunk is! Egy-egy felület lefestése nem túl fárasztó, nem jár nagy pakolással, felfordulással, mégis teljesen megújítja a környezetet.

További Városban, zöldben cikkekért IDE!

Fotó: Getty Images