Kutyabarát padlót keresel? Válaszd ezt a 3 fajtát!

2020. június 08. |

Akár kutyaszemszögből, akár a gazdik nézőpontjából tekintünk a különböző padlóburkolatokra, a szakemberek szerint nagyjából ugyanaz a három típus lesz, ami mindenkinek a legjobban megfelel majd.

Nem számít a kutya mérete, vagy éppen az, hogy lakásunk melyik helyiségének padlójáról van szó. Minden helyzetre találhatunk olyan burkolatot, ami a kedvenceink számára is tökéletes, és nekünk sem kell aggódnunk, hogy könnyen kárt tehetnek benne négylábú barátaink.

1. Kőutánzatú kerámia járólap

Két legyet üthetünk egy csapásra a kőutánzat járólappal. Ezt egyrészt nagyon nehezen karcolja fel a kutyánk karma, másrészt annyiféle változata van, hogy biztosan megtaláljuk a személyiségünkhöz és otthonunkhoz illő minta- és színvariációt. Egyetlen hátránya, hogy mezítláb valószínűleg kicsit hidegnek találhatjuk majd télen, ha nem padlófűtésünk van.

2. Bambusz

Ha fa padlóburkolatot szeretnénk, a bambusz remek választás háziállat mellé. Nagyon tartós, folttaszító és nehezen karcolódik. Könnyű tisztítani, így remekül távol tarthatók a különböző kórokozók otthonunktól. Viszont ha érzékenyek vagyunk a zajokra, inkább válasszunk más típusú padlót. Elég hangosan kopog, ha egy kutya (vagy ember) végigszalad a bambuszpadlón.

3. Parafa

A parafa mindent tud, amire egy kutyatulajdonosnak szüksége lehet: meleg, csúszásmentes és kényelmes sétálni rajta. Ráadásul remekül elnyeli a hangot, ami minden nyugalomra vágyó ember számára tökéletes padlóburkolattá teszi. Arra azonban készüljünk fel, hogy a parafa idővel elszíneződhet a napfénytől, illetve könnyen karcolódik, így nem árt vágnunk a kutyánk körmeit, ha ezt választjuk.

Olvastad már?

Hódítanak a betonpadlók

Hódítanak a betonpadlók

A beton már jó néhány éve nemcsak az építészet, de a dizájn egyik kedvenc alapanyaga is - most bebizonyítjuk, hogy nem is kell más burkolat, ha van egy menő betonpadlónk.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?