Kutyabarát padlót keresel? Válaszd ezt a 3 fajtát!

2020. június 08. |

Akár kutyaszemszögből, akár a gazdik nézőpontjából tekintünk a különböző padlóburkolatokra, a szakemberek szerint nagyjából ugyanaz a három típus lesz, ami mindenkinek a legjobban megfelel majd.

Nem számít a kutya mérete, vagy éppen az, hogy lakásunk melyik helyiségének padlójáról van szó. Minden helyzetre találhatunk olyan burkolatot, ami a kedvenceink számára is tökéletes, és nekünk sem kell aggódnunk, hogy könnyen kárt tehetnek benne négylábú barátaink.

1. Kőutánzatú kerámia járólap

Két legyet üthetünk egy csapásra a kőutánzat járólappal. Ezt egyrészt nagyon nehezen karcolja fel a kutyánk karma, másrészt annyiféle változata van, hogy biztosan megtaláljuk a személyiségünkhöz és otthonunkhoz illő minta- és színvariációt. Egyetlen hátránya, hogy mezítláb valószínűleg kicsit hidegnek találhatjuk majd télen, ha nem padlófűtésünk van.

2. Bambusz

Ha fa padlóburkolatot szeretnénk, a bambusz remek választás háziállat mellé. Nagyon tartós, folttaszító és nehezen karcolódik. Könnyű tisztítani, így remekül távol tarthatók a különböző kórokozók otthonunktól. Viszont ha érzékenyek vagyunk a zajokra, inkább válasszunk más típusú padlót. Elég hangosan kopog, ha egy kutya (vagy ember) végigszalad a bambuszpadlón.

3. Parafa

A parafa mindent tud, amire egy kutyatulajdonosnak szüksége lehet: meleg, csúszásmentes és kényelmes sétálni rajta. Ráadásul remekül elnyeli a hangot, ami minden nyugalomra vágyó ember számára tökéletes padlóburkolattá teszi. Arra azonban készüljünk fel, hogy a parafa idővel elszíneződhet a napfénytől, illetve könnyen karcolódik, így nem árt vágnunk a kutyánk körmeit, ha ezt választjuk.

Olvastad már?

Hódítanak a betonpadlók

Hódítanak a betonpadlók

A beton már jó néhány éve nemcsak az építészet, de a dizájn egyik kedvenc alapanyaga is - most bebizonyítjuk, hogy nem is kell más burkolat, ha van egy menő betonpadlónk.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód