Az Instagram-kompatibilis hálószoba 5 titka

2020. május 30.
Bár a szépség relatív és mindenki számára mást jelent, azért egy friss kutatásból szépen kirajzolódott, mitől lesz egy hálószoba Instagram-kompatibilis, és milyen tényezők határozzák meg, hogy mit tartunk szépnek, ami a lakberendezést illeti.

Az Instagram-trendeket, lájkokat és hashtageket elemezve állapították meg a kutatók, hogy milyen jellemzők azok, amelyek miatt szépnek tartunk egy hálószobát. Néhány válasz pont az, amire számítottunk: fehér ágynemű, fapadló, nagy ablakok természetes fénnyel. A listának vannak azonban egészen meglepő pontjai is, például az, hogy a növények és a falak színe milyen hátul végzett azok között a dolgok között, amelyek az emberek (és az Instagram) szerint igazán számítanak.

A legfontosabb tényezők

Ha azt szeretnénk, hogy olyan legyen a hálószobánk, mint az Instagram legnépszerűbb hálói, öt kulcsfontosságú dologra kell mindenképp figyelnünk. Fehér ágyneműt húzzunk fel (54,3 százalék), lehetőleg a lakásnak egy napfényes helyiségében rendezzük be a kuckónkat (45,7 százalék), legyen hatalmas ágyunk (43,5 százalék), amelyet dekoratív díszpárnákkal is beterítünk (41,3 sázalék), a szép, keményfa padlót (41,3 százalék) pedig ne takarjuk el szőnyeggel.

Apró részletek, de számítanak

Ami a dekorációt illeti, a listáról az látszik, hogy a legfontosabb elemek, a plédek (37 százalék), szőnyegek (34,8 százalék), növények (23,9 százalék) stratégiailag megfelelő helyre való elhelyezése. Emellett nagyon fontos, hogy ne legyenek függönyök a hálószobában (23,9 százalék), így akadálytalanul juthat fény a szobába. Meglepő, de sokkal kevésbé fontos az embereknek az, hogy legyen tükör a hálóban, emellet a lámpák sem tartoznak a fontos dekorációs elemek közé.

Színek és anyagok

Az alaptézis úgy tűnik, továbbra is az, hogy ami lehet, legyen fehér a hálószobában. Ennél csak az fontosabb, hogy minél minimalistább szemléletben rendezzük be a helyiséget. A színek közül a fehér mellett a rózsaszín és a szürke ugyanolyan népszerű (19,6 százalék), más szín nem is került fel a listára. A sötét falaknak is van létjogosultsága, ám több mint 30 százalékkal megelőzte a fehér a színes, karakteres falakat. A bútorok lehetséges alapanyagai közül csupán a rattan került fel az Instagram népszerűségi listájára, ami jól megmutatja évek óta tartó, töretlen népszerűségét.

Az elemzéshez öt hálószobákhoz kapcsolódó hashtaget analizáltak 2020 áprilisában és májusában (#bedroomdecor, #bedroom, #bedroomdesign, #bedroominspo, #bedroomgoals, #bedroomideas). Az eredmények összegzéséhez az ötven legnépszerűbb posztot keresték meg, és az ezeken található bútorokat, színeket és más dekorációs elemeket nézték meg teljes részletességgel.

Olvastad tovább!

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash