Karantén után is kedvenceink: Tóth-Szántó Krisztina

2020. június 19.
Négy számunkra fontos dolog, amik egy kicsit jobbá tették a karantént: ezentúl minden héten egy kollégánk mutatja meg, mi az, amivel az elmúlt hetekben a szabadidejét töltötte. Tartsatok velünk, a kozmetikumtól a társasjátékokon keresztül az online koncertekig lesz itt minden, ami neked is segíthet! Most Tóth-Szántó Krisztina kedvencei következnek!

Mozgás: Popsugar Fitness

A karantén alatt találtam rá a YouTube-on a Popsugar Fitness csatornájára. Gyakorlatilag az elején tovább tartott, mire a több száz videó közül kiválasztottam, hogy melyikre szeretnék tornázni, mint maga a torna. Az amerikai Popsugar YouTube-csatornáján jobbnál jobb videókat tesznek közkinccsé, ráadásul majdnem 5 millió feliratkozójuk van. Kedvünkre válogathatunk a 10 perces, a 30 vagy éppen a 45 perces tornák között, de külön fenék, has vagy teljes test videók is készülnek. Sőt! Még kalóriaégetés szerint is választhatunk. Vendégül hívják Hollywood legnagyobb edzőit is és a sztárok személyi trénereit: az egyik nagy kedvenc Selena Gomez karcsúsító programja 30 percben. A boksz, a tánc, a pilates, de még az igen népszerű barre (balett alapokra épülő torna) típusú tornák is elképesztően izgalmasak. Abszolút szerelmese lettem a csatornának…


Új kedvenc a Spotify-on: Finneas

A 22 éves előadóra teljesen véletlenül találtam rá. Ő ugyanis Billie Eilish bátyja, és egyben a világhírű énekesnő alkotótársa. Közös munkáiknak köszönhetően már 5 Grammy-díjjal büszkélkedhet mint szerző és zenei producer. Finneas O’Connell azonban húga sikerei mellett maga is énekel (2019-ben megjelent kislemeze a Blood Harmony címre hallgat) és színészkedik is (láthattad már a Glee sorozatban és a Life Inside Out című 2013-as filmben is). Az egyik leggyakrabban hallgatott playlistem lett a Spotify-on. Dalai finomak, szívbemarkolóak és persze fülbemászóak. Inkább lírai, mint bulizós, de ilyen is kell. Kedvenceim a Let’s Fall in Love for the Night és I Lost My Friend – végtelenre állítva. Hallgass bele ITT!

Sorozatmánia: Több, mint normális

Streamingélményeim közül a karantén abszolút győztese a Netflix Több, mint normális című sorozata. A 18 éves autista fiú, Sam és családja három évadon át szórakoztattak a házi fogságomban. Ha még nem hallottál a sorozatról, azonnal keresd ki. Sam története ott kezdődik, amikor 18 évesen kitalálja, hogy randiznia kell. A szemtelenül őszinte és szociálisan egészen más gondolkodású fiú elindul a felnőtté válás útján, és minket is visz magával. A sorozat azonban nem csak Sam személyiségét és kalandjait bontja ki. Testvére, az épp identitására ébredő Casey és szülei kapcsolata is górcső alá kerül. Egy nagyon más világba nyerhetünk bepillantást rengeteg humorral, de persze néha azért megható pillanatokkal színesítve. Imádnivaló!

Abszolút borszerelem

Ha fehérbor, akkor nekem valahogy a legkedvesebbek az Irsai Olivér típusú fehérborok. A karantén alatt fedeztem fel magamnak a Dubicz márkát, pedig több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészet a mátrai borvidéken. A Mátra Irsai Olivér nevű boruk illata már önmagában egy élményt: valóban olyan, ahogy a leírás ígéri, tavaszi virágos méhlegelő és bodzavirág dominál.

Olvass tovább!