Karantén után is a kedvenceink: László Krisztina

2020. június 12.
Négy számunkra fontos dolog, amik egy kicsit jobbá tették a karantént: ezentúl minden héten egy kollégánk mutatja meg, mi az, amivel az elmúlt hetekben a szabadidejét töltötte. Tartsatok velünk, a kozmetikumtól a társasjátékokon keresztül az online koncertekig lesz itt minden, ami neked is segíthet! Most főszerkesztőnk, László Krisztina következik!

NATICS Laboratoires 70% alkoholtartalmú kéztisztító spray

A karantén alatt annyira hozzászoktam a kézfertőtlenítéshez, hogy most, amikor csillapodni látszik a járvány, még mindig rendszeresen fertőtlenítem a kezem, amikor idegen helyre megyek. A magyar NATICS Laboratoires biokozmetikai márka 70% alkoholtartalmú kéztisztító spray-je már hónapok óta ott lapul a táskámban, vele biztonságban érzem magam. Véletlenül fedeztem fel, az tetszett meg először benne, hogy nem kenni, hanem fújni kell, és a készítmény azonnal beszívódik a bőrbe, nem hagy ragacsos érzést maga után. Később észrevettem, hogy bár jó gyakran élek vele, mégsem szárad ki tőle a kezem, ami a benne található bőrápoló összetevőknek, a pantenolnak és a növényi glicerinnek köszönhető. Végül, amikor elolvastam egy hivatalos tájékoztatót arról, hogy ha a felületeket 70% alkohollal tisztítjuk, a koronavírus azonnal elpusztul rajtuk, végleg emellett a kézfertőtlenítő mellett tettem le a voksom. Ráadásul örülök annak, hogy magyar márkát segítek a vásárlásommal ebben a nehéz helyzetben.

Tranquilo Playlist

A karantén alatt fedeztem fel, hogy a zene milyen jó hatással van a közérzetemre. A rosszabb napokon felvidít, a jobbakon még boldogabbá tesz. A minőségi, jó zene, főleg, ha mellé néhány izgalmas sztori is társul, ami felkelti a kíváncsiságomat az adott dalok iránt. Weyer Balázs újságíró, a Hangvető programigazgatója a karantén kezdetén létrehozott egy Facebook-csoportot (amihez bárki csatlakozhat), és a követők számára minden nap összeállít egy Spotify-playlistet meghatározott tematikához, hangulathoz, történetekhez passzoló dalokkal. Balázs kifinomult zenei ízlése messze földön híres, válogatásában csupa különlegességet vonultat fel, a brazil bossanováktól, a francia slágereken át világzenei ínyencségekig. A kísérő posztok szövege nemcsak kedvcsináló, de rengeteget lehet tanulni belőlük történelemről, különböző kultúrákról. Bár a Tranquilo Playlist neve azt sugallja, hogy nyugodj le (brazil portugálul a tranquilo azt jelenti, nyugi-nyugi), én reggelente a legpörgősebb dalokkal indítom a napot a karantén után is.

Élő jógaórák magyar oktatóktól

A jóga már a karantén előtt is fontos része volt az életemnek, hetente többször igyekeztem eljárni jógaórákra és otthon magamban gyakorolni. A sok program és rohanás azonban sokszor ellehetetlenítette a rendszeres, fegyelmezett gyakorlást. A karantén arra is jó volt, hogy az interneten megjelenő új, élő jógaórák segítségével kellő motivációra tegyek szert a mindennapos jógázáshoz. Fantasztikus magyar jógaoktatókat fedeztem fel, s lenyűgözve figyeltem, milyen kitartóan tartják otthonról, a saját lakásukból az órákat hétről hétre. Legtöbbjük órája ingyenes, adományt fogadnak el azoktól, akiknek lehetőségük van fizetni. Szerencsére ők is élvezik ezt a fajta közös jógázást, és a karantén után is folytatják az online élő órákat, amelyek persze nem helyettesíthetik a személyes alkalmakat. Egyik kedvencem Kósa Zoé, a Zoé Yoga oktatója. Flow-órái mindig energiával töltenek fel, és a táncos múltú fiatal lány olyan gyönyörűen kivitelezi az ászanákat, hogy élvezet nézni. Báthory Kinga hathajógaóráin az ászanák precíz kivitelezését tanultam meg, Brávácz Alexandra pedig a jóga mint életmód mélyebb rétegeit tárta fel előttem.

joga-kedvencekCinego – letölthető művészfilmek

Kedvenc mozim a Cirko-Gejzír, ahol értékes művészfilmeket, nagy filmfesztiválok versenyprogramjába beválogatott mesterműveket lehet megnézni. Normál időkben volt, hogy hetente eljártunk ebbe a moziba, imádtuk a filmeket, a nézők között mindig akadt egy-két ismerős arc. Karantén idején nagyon hiányzott ez az élmény, de szerencsére a mozi filmválasztékát online is le lehet tölteni. Fél mozijegy áráért az egész család megnézhet Cirkós filmeket a saját kanapéján. Mivel én már szinte minden filmet láttam, nagyon megörültem, amikor néhány hete elindult egy új, a hazai művészmozik hatalmas választékát kínáló szájt, a Cinego. Az esti családi programjaink a közös filmnézésekre korlátozódtak, de ezt egyáltalán nem bántuk. A divatos sorozatok közé sikerült egy-két művészfilmet is becsempésznem, amelyek nemcsak szórakoztattak, de elgondolkodtatnak a világ dolgairól. Kamasz fiam számára ezek felérnek jó néhány irodalom- vagy történelemórával.

Olvass tovább!