Ha csak egy valamit frissítünk fel nyárra a hálószobánkban, ez legyen

2020. június 27.
A téli vastag plédek után ideje lecserélnünk az ágytakarónkat valami sokkal könnyebb, lágyabb és hűvösebb érintésű anyagra. A puha, steppelt, pamut ágytakarók nem csak légiesen könnyűek. Egy-egy hűvösebb éjszakán akár takaróként is magunkra húzhatjuk.

Nyáron nincs kellemesebb érzés a bőrünknek, mint a könnyű és lélegző pamut. Ha szeretnénk nyáriasítani a hálószobánkat, cseréljük le az ágytakarónkat egy puha, steppelt pamuttextilre. Nemcsak a nyaralás hangulatát teremti meg az otthonunkban, de csodaszép és olyan puha, hogy soha nem akarunk majd leszállni az ágyról.

Sárga, mint a napsugár

Nincs még egy olyan szín, amely annyira illene a nyárhoz, mint a napsárga. Ha a hálószobánkat egyébként a semleges színek, szürkés árnyalatok uralják, kifejezetten jót tesz a helyiségnek, ha elhelyezünk egy ilyen élénk színű ágyterítőt a központi helyen.

Kék-fehér, az örök klasszikus

Mintha marokkói mozaikok inspirálták volna, de a tenger és az ég kékjét is felidézi az örök nyári klasszikus színkombináció, a kék és a fehér.

A fekete is lehet nyári

A minimalizmus híveinek lehet nagy nyári kedvence egy fekete alapon apró pöttyös ágytakaró. Az egyszerűsége és letisztultsága mellett igazi karakteres darab, amit nem árt azonban néhány erőteljes színnel kiegészíteni, hogy egy kis életet vigyünk a hálószobánkba.

Romantikus és klasszikus
A régi, gyermekkori nyarakat idézheti a nosztalgikus, halvány színű és virágos ágytakaró. A minta ugyanakkor modern és friss, és remekül párosítható fonott vagy rattanbútorokkal is, ha még tovább fokoznánk a nyárias hangulatot a hálószobában.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash, Instagram

Olvastad már?