Varázsoljuk a hálószobát virágos oázissá

2020. április 28.
A koronavírus-járvány miatt a természet ébredését és virágba borulását idén nem élhetjük át úgy, ahogy eddig. Ötleteket adunk arra, hogyan borítsuk virágba hálószobánkat, hogy mégse maradjunk ki a varázslatból.

A 2020-as hálószobai dizájntrendek legtöbbje valami régi dolog felelevenítése, mint a visszafogott tónusok, a fehér huzatok és az egyszerű zöld szobanövények. Ebbe vigyünk egy csipet virágos varázslatot, hogy akkor is érezhessük a bimbózó tavaszt, ha nem tölthetjük a természetben.

1. Ültessünk virágokat az ablakpárkányra


Az ablakpárkány tökéletes hely a cserepes virágok számára, hiszen itt elegendő napfényhez juthatnak. A fokföldi ibolya vagy a petúnia vibráló színei, bársonyos szirmai remekül érvényesülnek a hálószoba egyébként világos, letisztult, natúr színei mellett, ráadásul remek terápia a kis virágok nevelgetése a karantén alatt.

2. Az orchideák új szintre emelik a szoba hangulatát

Az orchideák eleganciája tökéletesen illeszkedik a minimalista esztétikához is. Pasztellárnyalataik és kecsesen ívelő száruk mindig szemet gyönyörködtető látvány. Arra azonban nem árt odafigyelni, hogy gyakoribb öntözést igényelnek ezek a csodás növények, ha szárazabb a szoba levegője.

3. Lógassuk fel a növényeket

A makramé cseréptartókat mintha az ablakmélyedésekhez találták volna ki. A pozsgáslevelűek izgalmas formái és vibráló zöldjei pedig remekül kiegészítik a makramé oázishangulatát.

Olvastad már?

4. Friss csokor a vázákba

Ha hetente egyszer elmerészkedünk a boltba, vegyünk magunknak egy-egy virágcsokrot is, mert megérdemeljük. A friss virágcsokor élénk színei megtöltik energiával és élettel a teret, jókedvre derítenek, így még a munka is könnyebben megy tőlük.


5. Virágokat az ágyra

A virágos ágyneműhuzatok és ágytakarók cseppet sem gyerekesek, csak a megfelelő mintát kell kiválasztani. Az egyszerű, stilizált motívumok, finom színek játékosak, ugyanakkor megnyugtatóan hatnak az egész hálószoba hangulatára.

Olvass tovább!

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash