Mire használjuk a régi kontaktlencsetartókat?

2020. július 14.
Aki kontaktlencsézik, annak minimum háromhavonta bekerül egy-egy új tartó a háztartásba, a régi pedig jobb híján a szelektívben végzi. Azonban a kontaktlencsetartóknak második életük is lehet! Mivel a lencsetartók nagyon jól záródnak és keményebb műanyagból készülnek, még évekig szolgálhatnak minket – mutatunk 5 praktikus és nagyon egyszerű újrahasznosítási módot, amivel még meg is könnyíthetjük egy kicsit az életünket. 

Utazós krémtartó

Ha csak egy hosszú hétvégére vagy két napra utazunk el, kár lenne magunkkal cipelni a fél fürdőszobát! Rakjunk alaposan kitisztított, forró vízzel fertőtlenített régi kontaktlencsetartóba egy kis arckrémet, arcra való naptejet, BB-krémet, kézápolót, esetleg szúnyogcsípésre való gélt, címkézzük fel az apró tartókat, és már mehetünk is az utunkra! Sőt, egy-egy szem gyógyszert vagy vitamint is beletehetünk.

Ékszertartó

Éppen belefér egy-egy pár fülbevaló vagy vékonyabb lánc a kontaktlencsetartó kis mélyedéseibe, így anélkül vihetjük magunkkal vagy tárolhatjuk az ékszereinket, hogy kárt tennének egymásban, vagy összegubancolódhatnának. Sőt, nemesfémből készült ékszereinket meg is tisztíthatjuk megfelelő folyadékkal feltöltött kontaktlencsetárolókban – folyadékpocsékolás nélkül!

Hobbieszközök

Apró gyöngyök, kavicsok, strasszok, flitterek és csillámporok tárolására nincs tökéletesebb a kontaktlencsetárolóknál, ráadásul még esztétikus is lesz a végeredmény, ha szép matricákkal díszítjük az apró lencsetárolókat az átláthatóság érdekében.

Festéktartó

Ha otthoni festegetésre adnánk a fejünket, vagy a karantén alatt mi vagyunk a gyerekeink óvónénije is, akkor a kontaktlencsetárolók a segítségünkre lehetnek, hiszen úgy funkcionálnak, mint egy profi festékpaletta, sőt, légmentesen le is zárhatjuk a kinyomott festéket alkotás után, így nem fog kárba menni a maradék sem.

Mobil fűszertartó

Ha te is azok közé tartozol, akik örökké újrasózzák-borsozzák az ételt, ha nem otthon eszik, akkor az alaposan fertőtlenített kontaktlencsetárolók megoldást jelenthetnek. Egy pillanat alatt bevethetőek a strandi büfésnél vagy a munkahelyi menzán.

További ökocikkekért kattints IDE!