3 tárolóalternatíva, amivel megúszhatjuk az ételpocsékolást

2020. június 29.
Minden szombaton 17 órakor Instagram-élőzünk a hazai ökomozgalmak egy-egy képviselőjével. Múlt szombaton, a live rovat hatodik részében a Kívül Belül Boldogság megálmodójával, Cserta Alexandrával beszélgettünk. A rovat sajátossága, hogy minden élőt egy-egy praktikus gyakorlati tippel zárjuk, most például Szandra az ételpocsékolás problémájára számos alternatívát mutatott nekünk.

1. Mélyhűtős tasakok

Ha marad a friss fűszernövényekből, feldarabolt zöldségekből, gyümölcsökből vagy húsokból, akkor egyszerűen porciózzuk szilikontasakokba, amelyeket állítva vagy fektetve is egymásra helyezhetünk a mélyhűtőkben. A fűszernövények bármikor jól jönnek, a zöldségeket levesekhez, a gyümölcsöket smoothiehoz, zabkásához tudjuk elővenni egy-egy pillanatban. Persze műanyag dobozkákba is adagolhatunk maradékokat, azonban ha kis adagokat vagy már felvágott élelmiszert tárolnánk, akkor a tasak sokkal helykímélőbb módszernek bizonyul.

2. Hűtőrendszerezők

Talán első hallásra furának tűnhet, hogy vannak, akik a telepolcozott hűtőbe plusz rendszerezőket pakolnak, viszont az az igazság, hogy gyakran azért romlanak ránk az élelmiszerek, mert megfeledkezünk róluk, és a hűtő egy láthatatlan hátsó sarkába száműzzük őket. Léteznek italoknak, ételmaradékoknak, kifejezetten zöldségeknek vagy gyümölcsöknek megfelelő tárolók is, a lényeg csak annyi, hogy mindig a hűtőnkhöz és az igényeinkhez szabjuk a plusz polcokat és tárolókat – hogy biztosan megkönnyítsék az életünket!

3. Ételsapkák, viaszos kendők

Az ételsapka vicces, de annál hasznosabb találmány! Hány olyan alkalom van, amikor felbontunk egy konzervet, de csak a felét esszük meg, beledaraboljuk a kígyóuborka felét a salátába, a másik fele viszont még napokig a hűtőben fonnyadozik. Az old school megoldás erre a problémára a tányérral való lefedése a maradéknak, vagy éppen a zöldségmaradékok lefelé fordítása, azonban sokkal praktikusabb megoldás, ha a maradékokra ételsapkát húzunk, ami lezárja az ételt, így tovább frissen is tartja. A viaszos kendőkbe szendvicseket, nasikat is csomagolhatunk, azonban a hűtőben akár az ételek tetejére is hajthatjuk őket a frissen tartásért.

Olvastad már?