Nagy lakásdetox – ha tiszta fejjel kezdenéd az idei évet

2019. január 07.
Régi tanács, hogy ha a fejedben rendet akarsz, akkor először a környezetben kell rendet tenned. Az új év pedig remek alkalmat adhat egy nagyobb átrendezéshez, szelektáláshoz is. A minimalista lakberendezés szerint minél kevesebb tárgyunk van, annál tisztább lesz az elménk. A most következő letisztult szobabelsők már csak ha ránézünk is megnyugtathatnak minket, hát még ha beemelünk belőlük néhány tippet a saját enteriőrünkbe...

1. Minimalista hálók

Vegyük magunkat körül funkcionális, letisztult tárgyakkal a nap végén. A levegő minőségének növelése érdekében néhány növény is jót tesz ebben a térben.

6 fotó megtekintése

2. Funkcionális konyhák

A káosz tipikus terepe a konyha. Néhány praktikus tárolóval viszont eltehetjük szem elől azokat a nem használt élelmiszereket, edényeket, evőeszközöket, amelyek csak terhelik a látványukkal az agyunkat. Ha kicsi a konyhánk, akkor még fontosabb, hogy ne zsúfoljuk tele mindenféle eszközzel, hiszen akkor lekorlátozódik a szabad felületünk és a látvány is sokkal zajosabbnak hat.

6 fotó megtekintése

3. Tegyük el szem elől az elektronikát!

Az elektronikus cuccok – főként este – felpörgetik az agyunkat ahelyett, hogy a megnyugvásra és a pihenésre készítenének fel minket. Ezért a legjobb, ha az ágyunkba már nem visszük magunkkal a telefont vagy a táblagépet. Ha ennél is tovább mennénk egy lépéssel, akkor a számítógép vagy tévé letakarása is segíthet az esti relaxációban.

Extra tipp: a vezetékeknek és a töltőknek is készíthetünk egy dekornak álcázott töltőállomást, így azok sem fogják zsúfolni a teret!

6 fotó megtekintése