Némi pink még egy hálószobának sem ártott!

2020. augusztus 02.
Bár az elmúlt öt évben nagyon népszerű volt a milleniál pink a lakberendezésben és dekorációban, nem kell ennél az egyetlen árnyalatnál leragadnunk. Ugyan a rózsaszínt általában a gyerekességgel vagy a túlzott nőiességgel azonosítják, az alábbi példák bizonyítják, hogy a szín valamelyik árnyalatának bármelyik hálószobában van helye és létjogosultsága.

A vidám, élénk színek hálószobánkba való beillesztésének kulcsa, hogy különböző textúrákat és kontrasztos bútorokat válasszunk. Ha csupán egy apró rózsaszín csavart szeretnénk a dekorációban, ami élénkebbé teszi a hálónkat, maradjunk a kiegészítőknél. Kombináljuk a lágy rózsaszín árnyalatokat szürkével és fehérrel, így a hatás klasszikus és visszafogott lesz. Ha viszont bátrabb, erőteljesebb változást szeretnénk, ne ijedjünk meg az élénk rózsaszín szőnyegtől vagy a neon ágytámlától sem. Ha más, erőteljes árnyalatokkal kombináljuk, energikus és pezsdítő lesz a végeredmény. Bármelyiket is válasszuk, az alábbi példák után valószínűleg a legmegrögzöttebb rózsaszínfóbiások is belátják majd, hogy egy kis pink egyik hálószobának sem árt.

1. A görögdinnyehatás

Ha egy kicsit élénkebb színekre és némi retró életérzésre vágyunk a hálószobánkban, próbáljuk ki a hetvenes évek egyik klasszikus színkombinációját: a zöldet és a rózsaszínt. A lazacszínű falak és a zöld bársony kontrasztja izgalmassá teszi a szobát, a sötét színű kiegészítők pedig megakadályozzák, hogy zavaróan vibráló legyen az összhatás. Pop art stílusú faliképpel koronázhatjuk meg a dizájnt.

2. Játék a mintákkal

Izgalmas módja, hogy némi rózsaszínt csempésszünk a hálószobánkba, a virágos tapéta. A klasszikus minta nem túl tolakodó, ugyanakkor karakteres hatást érhetünk el vele. Ha óvatosak vagyunk, próbáljuk ki, hogy csupán az egyik falat burkoljuk be a púderárnyalatú tapétával.

View this post on Instagram

Morning! It's set to be another lovely day today. Sadly I have to work for a few hours in the middle getting the holiday cottage changed over between guests, but I'm going to make the most of the time before and after. • •What I love about this picture, is you can't see the piles of stuff in each corner of the room 😂, that desperately need sorting, that's on the list for the Easter holidays, but probably not today, as we need to carry on with the patio area. The problem is our patio, it's the size of most people's gardens, I'll show you when it's done. We currently have 3 tables and chair sets, a bench, a massive umbrella, a well and an 8ft trampoline on it!! …Although hubby is on direct supervision today, as he pulled up my Valerian plant (a pretty pink flower) that's growing by our stone wall yesterday, which I was planning to keep! He thought it was a weed!! 🤷‍♀️🙈. Have a great day! x

A post shared by Ness Taylor (@nessmaytaylor) on

3. Nézzünk a lábunk alá

A padló átfestése komolyabb elhatározást igényel, hiszen nem olyan könnyű változtatni rajta, mint kicserélni egy díszpárnát vagy szőnyeget. Az elegáns rózsaszín padló viszont nagyon jól mutat kontrasztos fehér és fekete bútorokkal.

4. Szuperszínes, szuperrózsaszín

Ha olyan hálószobát szeretnénk, ami egész nap energiával tölt fel, ne féljünk a színektől! A falakhoz hasonlóan vad rózsaszínekben és élénk árnyalatokban pompázó ágy tökéletes egységet alkot, míg az ágynemű és a kiegészítő bútorok egyensúlyt teremtenek a helyiségben.

5. Pink ágyneművel teljes a kép

Bár elsőre gyerekesnek gondolnánk a rózsaszín ágyneműt, ám ha a megfelelő kiegészítőkkel és dekorelemekkel párosítjuk, tökéletesen felnőttes lesz a hatás. A sárga-rózsaszín kombináció harmonikus, vidám, ugyanakkor tökéletes az éjszakai pihenéshez.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash, Instagram