Mi kell az Instagram-kompatibilis konyhához?

2020. augusztus 08.
Nem teljesen haszontalanok a közösségi oldalak, hiszen ha szeretnénk kicsit átalakítani a konyhánk arculatát, remek inspirációkat találhatunk például az Instagramon. Egy friss kutatásban összegezték, melyek az idei év legmenőbb, legnagyobb és legtöbbet lájkolt konyhatrendjei az interneten.

A Wren Kitchen konyhatechnológiai vállalat nézett utána, milyen konyhatrendek uralják idén az Instagramot. Több mint 500 ezer posztot vizsgáltak meg Európából és a tengeren túlról, hogy megállapítsák, melyek a legnépszerűbb dekorációs irányzatok a konyhában. Az eredmény meglepő: a modern konyhák legyőzték a vidéki, rusztikus idillt. 

„A modern stílus, az egyszerű, letisztult kialakítás uralja az Instagramon idén a konyhatrendeket” – jelentette ki a kutatást végző cég a posztok elemzése nyomán. Többféle hashtaget is megvizsgáltak, hogy összegezni tudják a látottakat: a kitchens, kitchen, new kitchen, kitcheninspo és newkitchen szavakkal posztolt képek mennyisége és a kapott lájkok alapján kalkulálták ki a végeredményt. 

Az eredményekből az is kirajzolódott, hogy ha igazán Instagram-kompatibilis konyhát szeretnénk, akkor a fehér színnek kell dominálnia konyhánkban. A világosabb árnyalatú konyhák kétszer olyan népszerűek voltak a közösségi oldalon, mint a sötétebb árnyalatok. 

A pult akkor a legjobb az Instagram szerint, ha gránitból készült. A gránitot a kvarc követi, ám jelentősen lemaradva, kétszer annyian posztoltak és lájkoltak gránitpulttal épített konyhákat, mint a mögötte következő alapanyagot. 

A nyitott szekrények és a konyhasziget még két olyan trend idén, amely nagyon népszerű. A konyha kialakítását meghatározó két dizájnelem fej-fej mellett végzett 2020-ban az Instagramon.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash, Instagram