Izgalmas csavart tartogat az ősz a minimalista lakberendezésben

2020. szeptember 20.
Ha sohasem kedveltük különösképpen a minimalista lakberendezési trendeket, mert túl ridegnek, hidegnek tartottuk őket, akkor az őszi trendfordulat minden valószínűség szerint közelebb hozza majd a népszerű irányzatot hozzánk is. A földszínű minimalizmus bebizonyítja mindenkinek, hogy a kevesebb tényleg több.

Az otthonos, melengető földszíneket eddig nem nagyon emlegették egy lapon a minimalizmussal, az idei ősz trendjei azonban meglepő fordulatot tartogatnak a lakberendezésben. Ha szeretnénk becsempészni a meleg tónusú minimalizmus varázslatos hangulatát otthonunkba, az alábbi hat egyszerű változtatással a berendezési tárgyainkon, otthonosabbá, igazi kuckóvá tehetjük a lakás minden pontját.

1. Dobjuk fel a textileket

A legkézenfekvőbb módja annak, hogy a kanapénkra és a nappalinkba egy kis szezonalitást csempésszünk, ha beszerzünk néhány új díszpárnát. Válasszunk földszínekben játszó, kerekded formákat, amivel még otthonosabbá tehetjük a helyiségeket.

2. Meleg tónusú étkészlet

Bár kétségkívül praktikus az egyszerű, fehér étkészlet, ám a terrakotta edényekből még ízletesebbek lesznek az isteni őszi egytálételek vagy a gőzölgő levesek. Bár idén vendégeket nem nagyon hívunk, ám így is ünnep lehet minden étkezés az új tányérokból. Ne feledkezzünk meg a hozzájuk illő csészékről sem, amelyekből a teánkat vagy forró csokinkat kortyolhatjuk egy jó könyv mellett.

3. Monokróm, földszínű falak

Az egyik leglátványosabb módja annak, hogy egy szoba karakterét teljesen megváltoztassuk, ha a falakat átszínezzük. A fehér téglafal indusztriális hangulatát sokkal lágyabbá tehetjük, ha vöröses földszínekkel festjük át. Sokkal játékosabb, vidámabb, hívogatóbb lesz az otthonunk tőle. Ha több, komplementer árnyalatot használunk, még látványosabb lesz a végeredmény. 

Olvastad már?

4. Karakteres tárgyak és textúrák

A dohányzóasztal általában nem a szoba főszereplője, ám egy masszív, látványos darab segít érezni a teret. Egy kőből vagy fából készült, izgalmas anyagú, karakteres bútor ráadásul időtlen: pont olyan jól illik a minimalista lakberendezéshez, mint a bohém, eklektikus stílushoz.

5. A legvidámabb, legnaposabb ágynemű

Soha ne becsüljük le egy szép ágynemű hatását az alvásra! Ha nem hisszük, próbáljuk ki, ám egy gyömbér árnyalatú, csodaszép lenvászon ágynemű a ropogós fehér lepedővel nemcsak mézédes álmokat adhat, hanem az ébredés is olyan lehet benne, mintha az őszi napfény cirógatná az arcunkat. 

6. Cseréljük le a képeket

A minimalista képkeretek egyik legjobb tulajdonsága, hogy könnyű átcserélni benne a műalkotásokat. Ne ragaszkodjunk a geometrikus formákhoz, válasszunk szabadabb, lendületesebb, szélfútta képeket, amelyek meleg tónusokban játszanak. Az pedig tovább fokozza a hatást, ha párban akasztjuk a falra őket.

Olvass tovább!

 

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash