A faházak őszi idillje búcsúztatja a vidéki romantikát

2020. október 11.
Villámgyorsan hódította meg a közösségi oldalakon keresztül az embereket az elmúlt hónapokban a vidéki idill, azaz a cottagecore. Természetes anyagok, földes tónusok, virágos minták, rusztikus hangulat éltette az élet lelassulását. Ám ahogy megérkezett az ősz, és lassan behúzzuk a csipkefüggönyöket az ablakon, úgy váltja le a cottagecore-t a cabincore.

Mondhatnánk, hogy a cottagecore nem vész el, csak átalakul. A könnyű pamut és lenvászon anyagokat felváltja a puha flanel, gyapjú és farmer. A bohókás virágok meleg tónusú kockákká változnak, a nyári természet ihlette pasztellsárga, lila és rózsaszín mély sáfrány, gesztenye és csokoládészínre cserélődik. Így veszi át a vidéki romantika helyét az új trend, a cabincore, azaz a faházak őszi hangulata.

A cabincore az, amit eszünkbe juttat, ha valaki azt mondja: faház az őszi erdőben.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy nyáron már éltük a cottagecore-t, és otthonunkban felhasználtuk a jellegzetes dizájnelemeit, akkor csupán pár lépésnyire vagyunk attól, hogy tökéletes cabincore hangulattá alakítsuk. A vidéki idillt könnyedén átválthatjuk őszi üzemmódba, hiszen mindkét stílusirányzat nagyrészt a természetes, fás tónusokon és rusztikus, vintage dekorációs elemeken alapul.

Mindkét esztétikai irányzatban erőteljesen jelen vannak a növényi minták, csokrok, csupán a nyári virágok helyett az ősz jellemző növényeire kell cserélnünk ezeket. Természetesen a kézműveskedés is megmarad, csupán őszi pitéket sütünk a nyári, epres piskóták helyett, elkészíthetjük a saját teakverékünket, a varrást pedig felválthatja a kötés.

Látszik tehát, hogy nagyon könnyű a cottagecore nyári hangulatát továbbvinni a cabincore őszi életérzésébe. Gondoljunk úgy erre a váltásra, ahogy a zöld falevelek színesbe fordulnak. Gyújtsunk gyertyát, tegyünk fel főni egy teát, és hagyjuk, hogy az ősz hivatalosan is beköszöntsön.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash