Három izgalmas randitipp esős hétvégére

2020. október 17.
Az ősz és a rossz idő elkerülhetetlenül megérkezett, és ezzel együtt az állandó dilemma is, mit csináljunk hétvégén? Az eső és a hideg idő beálltával a lehetőségek köre leszűkül, de még így is izgalmas randiötletek sokaságából válogathatunk. Mi most három budapesti kedvencet hoztunk – különböző vérmérsékletű párok számára.

Izgalom a köbön

Bátran kijelenthetjük, hogy az utóbbi években Budapest a szabadulószobák egyik fővárosa lett nemzetközi szinten. A programot sokan úgy jegyezzük a fejünkben, mint a turisták kedvenc „esőnap” kényszertevékenységét, pedig (ha még nem tettük) mindenképp érdemes nekünk is kipróbálunk. A felhozatal egészen széles és színes, olyan nagymenő nevek sorakoznak fel egy kis adrenalinszint-növelésre, mint Trap szabadulószoba, Pániq-Szoba, Gozsdu Mission, Mindcrime escape room, Magic Rooms Escape Empire, és még hosszan sorolhatnánk. Érdemes végiggondolni, hogy milyen állapotban, és milyen karakterrel vágunk bele egy hasonló kalandba a párunkkal, vérpezsdítő, netán vérfagyasztó, vagy csak az agyat megmozgató élményre vagyunk-e?
Aktív kikapcsolódás kategóriában remek választás, és csapatépítésként sem utolsó a randitípusok között. A Magic Rooms például hét lenyűgöző szabadulójátékkal várja a látogatókat, mindezt lakatok nélkül és csúcstechnikával. Akkor érdemes ide mennünk, ha szeretjük a szürkeállományunk megdolgoztatását, és a leglátványosabb új generációs szabadulószobák közül választanánk. Jó hír, hogy külön randiszoba is van, Nyerő párok néven (2 fő esetén 4490 Ft/fő).
Extra infó: komolyan veszik, hogy külső segédeszközt sem vihetünk be, így a lámpa, telefon is kint marad, és tényleg csak magunkra számíthatunk!

Luxuskombó Netflix helyett

Azoknak a pároknak, akik nagy filmimádók, de a kanapé, otthoni sorozatnézés és házi szendvics hármasát valamilyen extravagánsabb verzióra cserélnek le, a VIP mozizás lehet a közös „kimozdulás” csúcsa, legyen az esős vagy akár jó idő esetén is. Szerencsére a műfaj ma már itthon sem ismeretlen, sőt, szinte ötcsillagos kategóriáig tolták ki.
A vírus miatti bezárások után újra adott a luxus mozizás élményének lehetősége, mindezt csúcsgasztronómiára hajazó finom fogásokkal kombinálva. Az Aréna után már a Mammut I. is becsatakozott a Cinema City VIP-mozi részlegekkel valami egészen extra randiélményt vagy családi programot kínálók közé. Na de nézzük, mit is jelent ez ránk, a kanapéról az esős időben is kimozdulni vágyókra például a nemrég nyitott Mammut I.-es egység esetében? A legmodernebb mozitechnológiával felszerelt szupertermek, gigantikus vásznak, zseniális, pihe-puha, elektromosan beállítható ülések, (vagyis inkább fotelek)… Mindez még mindig csak fele az élménynek a kinézett 2D-s és 3D-s filmekkel (6150 Ft és 6400 Ft), hiszen a mozizás előtt korlátlan büféből válogathatjuk ki kedvenc fogásainkat. A hab a tortán, hogy a lobbiból a mozis rágcsálnivalókat és a kedvenc üdítő- és alkoholos italainkat is bevihetjük a terembe, szóval tényleg egy VIP-élmény.
Extra tipp: a maszkot ne felejtsük otthon, ez ugyanis kötelező, leszámítva az étkezés részt!

Régi kedvenc új köntösben

Szeptember 1-től (október 31-ig 40%-os jegyár-kedvezménnyel és persze fokozott fertőtlenítési protokollal) nyitott újra sokak kedvence, a Szent Gellért gyógyfürdő. A wellnessre fogékony pároknak ideális hétvégi randihelyszín egy kiadós zuhé vagy egy ködös, szürke hétvége esetén. Valóságos színorgia, gyönyörű szép közeg, ahol nemcsak a testünk lazíthat a jótékony gyógyvízben, hanem mentálisan is kikapcsolhat minket a nagy múltú fürdő szépsége.

gellertfurdo2

Igazi lightos program, ha csak lazítani szeretnénk mentálisan és fizikálisan, de persze itt is gondolkodhatunk extrákban. A gyógyvizes gyógymedence mellett választhatunk kezeléseket és masszázsokat is, de akad jó pár egészségmegőrzést szolgáló privát szolgáltatás, köztük egyéni vagy csoportos torna.
Extra infó: a fürdő bejáratánál hőmérséklet-ellenőrzést végeznek, 37 fok feletti testhőmérséklet esetén pedig a belépést nem engedélyezik. Illetve nem árt papuccsal is készülni, ugyanis kötelező a viselése.

Olvass tovább!