Miért kell legalább két randi a kapcsolat elején?

2020. július 18.
Egy rosszul sikerült első randi lehet, hogy beindítja a vészcsengőt a fejünkben: mégsem jó ötlet ezzel a partnerrel ismerkedni? Ám a profi társközvetítők szerint nagy hiba nem adni még egy esélyt. Legalább két találkozó kell ugyanis ahhoz, hogy kiderüljön, ha valóban nem illik össze két ember.

Destin Pfaff és Rachel Federoff professzionális társközvetítők, akik abban segítenek egyedülálló klienseiknek, hogy megtalálják szerelmüket, akivel hosszú ideig élhetnek. Szerintük mindig kell adni még egy esélyt, függetlenül attól, mennyire sikerült kínosra vagy katasztrofálisra az első randi, kivétel, ha veszélyes vagy megalázó volt a szituáció.

Az első randi mindig kínos

„Mindig az első randi a legfélelmetesebb, ezért fontos, hogy adjunk egy második esélyt. Idegesek vagyunk, van valami kínos abban, ha két idegen találkozik, még ha mindketten szimpatikusnak is találták a másikat. Egyszerűen nem tudjuk a legjobb formánkat mutatni” – mutattak rá a profik, akik szerint azért is éri meg még egy találkozóra rászánni magunkat, mert az első randi okozta stressz és a zavarunk miatt nem feltétlenül helyes az első benyomásunk a másik emberről. 

Vacsora legyen az első randi

A legrealistább hozzáállás, ha nem várunk tökéletességet az első randitól. Pfaff szerint még így is fontos, hogy olyan környezetet válasszunk, ami elegendő beszédtémát ad az ismerkedéshez. „Utálom mindig a hagyományos értékeket felemlegetni, de az első randihoz még mindig nem találtak ki jobbat, mint egy vacsora hétvégén. Ilyenkor tud enni és beszélgetni a két ember” – javasolta a társközvetítő. 

A vacsorarandi azért is remek, mert könnyű B tervet igazítani hozzá, bárhogy is alakuljon az este. Ha nem érezzük jól magunkat, vacsora után egyszerűen elindulhatunk haza, ám ha több időt szeretnénk még együtt tölteni, lehet sétálni vagy fagyizni egyet utána. 

Emellett kicsivel több erőfeszítést igényel a felkészülés a vacsorára, mint egy kávéra például, ami jó dolog. „Az erőfeszítés kulcsfontosságú egy kapcsolatnál. Energiát kell fektetnünk bele, hogy működjön.”

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash