Több a randi és kevesebb a ghosting a járvány óta

2020. szeptember 23.
Ha azért töröltük magunkat az online társkereső oldalakról, mert nem akartuk megkockáztatni, hogy ismét felültet minket egy ígéretesnek induló közös találat, azaz ghostingol a match-ünk, talán érdemes még egy esélyt adnunk a randioldalaknak. A kutatások szerint ugyanis az utóbbi időben kevesebb a szó nélküli felszívódás, és több a randizás.

A Hinge által készített átfogó kutatás szerint a legtöbben azért törlik magukat az online társkereső alkalmazásokból, mert az ott megismert személy ghostingol, azaz magyarázat nélkül megszakítja a kommunikációt, és eltűnik. A koronavírus-járvány azonban úgy tűnik, megváltoztatta az online ismerkedési szokásokat is.

A tanulmány eredményei szerint a felhasználók 27 százalékkal kevesebbszer ghostingoltak, mint a járvány előtt. A saját bevallásuk szerint a pandémia előtt 63 százalékuk tűnt el magyarázat nélkül az online alkalmazáson megismert személy elől. Ezt rótták fel a legtöbben az internetes randioldalak hibájaként is egyébként. A statisztika azonban ígéretes: mind a személyes, mind a videohívásos beszélgetések száma 17 százalékkal növekedett, ha a 2019-es augusztusi adatokat hasonlítjuk össze a 2020-as augusztusi számokkal. 

A randik számának növekedése és a ghostingolás csökkenése azt mutatja, hogy a szinglik sokkal jobban igényelték a társaságot a járvány miatti izoláció idején, mint korábban. Ezt mutatja az is, hogy megnövekedett a turbógyorsasággal komollyá váló kapcsolatok száma is, amikor sokkal gyorsabban lépnek újabb szintre a kapcsolatukban az emberek, mint normál esetben (gondoljunk csak Demi Lovato villámgyors eljegyzésére).

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash