5 tökéletes lámpa a home office-hoz

2020. november 02.
Mivel nagyon sokan nem térnek vissza belátható időn belül az irodába, a Zoom-megbeszélések is még nagyon sokáig velünk maradnak. Ám ahogy beköszöntött az ősz, újabb kihívással kell szembenéznünk: a természetes fény hiányával. Mivel a legtöbben nem vagyunk olyan szerencsések, mint a legendás tévés szakács, Martha Stewart, akinek saját világosító embere van ilyen esetekre, muszáj magunknak gondoskodni a megfelelő világításról. A tapasztalatok szerint ezek a legjobb lámpák home office-hoz.

Martha Stewart teljesen más szinten űzi a home office-t, mint a legtöbb földi halandó: nem elég, hogy külön embere van a megfelelő világítás és fényviszonyok megteremtésére, a legendás tévés szakács és Amerika háziasszonya legfeljebb három Zoom-meetingen hajlandó egy nap részt venni, mert nem szeret sokáig egy helyben maradni. Stewartnak eleve két számítógépe van, amelyeken a videohívásokat bonyolítja, és az alapján választja ki, épp melyikhez ül le, hol a legjobbak a fényviszonyok. „Nem akarok szörnyen kinézni. Mindig úgy próbálok helyezkedni, hogy teljes fény vetüljön az arcomra. Jól kell kinéznünk. És ez nagyon nehéz a koronavírus-járvány idején” – magyarázta Stewart.


Mi örülünk, ha megvan a megfelelő asztal, sőt állóasztal, ergonomikus irodai szék az otthoni munkaállomáshoz, esetleg külső monitor, billentyűzet, egér a laptophoz, hogy a hátunk a megfelelő testtartásban legyen egész nap. Ám ahogy lassan az ősz is véget ér, a megfelelő fényről is gondoskodnunk kell. Nemcsak az a cél, hogy kicsivel világosabb legyen az íróasztalnál, de a számítógép által kibocsátott kék fénynél is erősebbnek kell lennie. A klasszikus asztali lámpáktól a kortárs, műalkotásnak is beillő, szemet gyönyörködtető darabokig széles palettáról válogathatunk, ha megfelelő asztali lámpát keresünk.

Retró modern köntösben

Ha szeretnénk visszahozni kicsit saját iskoláséveink hangulatából, válasszunk klasszikus íróasztallámpa-fazont, ám némi ökotudatos csavarral, fából és természetes alapanyagokból. Nagy előnye az ilyen típusú lámpáknak, hogy könnyen állítható a lábuk és fejük, így mindig oda irányíthatjuk a fényt, ahova szükséges. 

Ollólámpa

A Bauhaus egyik legnagyszerűbb találmánya az ollólámpa volt, ami semmit sem veszített az eltelt évtizedek alatt letisztultságából és praktikumából. Akkorára húzhatjuk ki, amekkorára szükséges, nem foglal helyet az asztalon, hiszen a falra kell rögzíteni, és olyan dizájnelem lehet a home office-ban, amin rögtön megakad mindenkinek a szeme. 

Vigyük magunkkal bárhova

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Is it a night light, flash light, table lamp or portable lamp? The Portable Rechargeable Light is all of these things and so much more. Available in white or grey, the lamp is fully rechargeable via USB and has three brightness settings. FREE SHIPPING WORLDWIDE ✨⭐️ Visit our store today for inspiring designs at affordable prices 💛 _ _ _ _ #lamps #portablelamp #lampdesign #tablelamp #lightdesign #lightingdesign #lightinginspo #hanginglights #interiorlighting #scandinavianstyle #scandistyle #scandanavianmodern #homewares #homewaresonline #homefurniture #homedetails #homeaccessories #homeideas #homeinteriors #homedecor #homedecorideas #homestyling #modernliving #moderndecor #moderndesign #moderninterior #modernhome #modernfurniture #contemporarydesign #makespaceforthis

Make Space For This (@makespaceforthis) által megosztott bejegyzés, Szept 30., 2020, időpont: 10:00 (PDT időzóna szerint)

A LED-lámpáknak megvan az az előnye, hogy nem feltétlenül igényelnek sok energiát ahhoz, hogy erős fényt árasszanak. Vagy legalábbis pont elegendőt ahhoz, hogy dolgozni tudjunk mellette, vagy éppen részt venni az online megbeszélésen. Emellett olyan magasra és olyan helyzetbe tehetjük, hogy a lehető legoptimálisabb fényviszonyokat teremtsék meg a home office-unkban. 

Körlámpa a tökéletes kameraképhez

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pastel pink, blue, or yellow? Comment your favorite color of our Dimmable + Bendable Desk Lamps 💖 Learn more about their features by clicking link in bio @otrio.stationery and going to Accessories menu⠀ ⠀ You can get great deals on stationery such as brush pens, pencil cases, washi tapes, notebooks, backpacks, and more at the shop😍 ⠀ Free tracked worldwide shipping🌎 ⠀ Just click link in bio👉@otrio.stationery or visit www.otriostationery.com ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #deskaccessories #desklamp #kawaiithings #bulletjournalideas #bujo #artjournal #stationery #stationeryaddict #stationerylove #brushlettering #calligraphy #lettering #instastudy #studymotivation #wearebujo #monthlyspread #bulletjournal #pens #bujocommunity #bujoinspo #bujoinspiration #bujolove #bujoaddict #studygram #studynotes #plannermom #studying #plannercommunity ⠀ ⠀

OtrioStationery.com | Bujo 😗 (@otrio.stationery) által megosztott bejegyzés, Szept 10., 2020, időpont: 6:18 (PDT időzóna szerint)

Ha mi is olyan professzionális megvilágítást szeretnénk, mint Martha Stewart, a körlámpák között érdemes keresgélnünk. Az influenszerek kedvenc lámpája létezik asztali lámpa formában is, így rögtön két legyen üthetünk egy csapásra. 

Csinos megoldás az íróasztalra

Ha a lámpával csinosítani is szeretnénk az otthoni irodánkat, keressünk olyat, amelynek lámpabúrája van. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a búra felfogja a fényt, és jelentősen csökkenti a hatékonyságot, ha figyelünk arra, hogy elég erős izzót használjunk, a fényerővel sem lesz probléma, és kellemes, otthonos fényt áraszt a lámpánk, így megfelelő hátteret biztosítva a Zoom-megbeszélésekhez is.

Olvass tovább!

Fotó: Unsplash