Lámpa lett az ikonikus szójaszósos halból

2020. szeptember 16.
Valószínűleg sokan ismerik a kis műanyag halacskákat, amik általában szójaszósszal töltve érkeznek a megrendelt szusi mellé. Ennek mintájára született most meg a különleges lámpa, ami a vicces gegen túl a környezettudatosságról is fontos üzenetet hordoz.

Angus Ware és Jeffrey Simpson ausztrál dizájnerek viszonylag gyakran rendeltek szusit, amihez persze minden alkalommal járt a sokak számára ismerős szójaszósztartó halacska is – ez döbbentette rá őket, hogy mennyi műanyagszemetet termelnek az ilyen tökéletesen nélkülözhető kényelmi termékekkel. A Heliograf dizájnerei ezért megalkották a Light Soy lámpát, ami egyszerre vicces főhajtás a globális kollektív élmény előtt, másrészt fontos kiállás is a környezettudatosság mellett, hiszen az eldobható eszköz helyett most egy tartósan használható, üvegből készült tárgyat alkottak.

Az álló és függeszthető verzióban is készülő lámpák fenntartható és újrahasznosítható alapanyagokból készülnek, hogy a lámpa a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkezzen. Sőt, még a termék csomagolása is teljesen műanyagmentes és lebomló!

DesignBoom

Olvass tovább!