5 függődísz, nem (csak) gyerekeknek

2020. november 22.
Ha a függődíszekre gondolunk, általában a gyerekágy fölé akasztott cuki bárányokat, lepkéket formázó, esetleg zenélő kompozíció jut eszükbe. Ám szerencsére a függődíszek nem csak a gyerekeké többé! A stílusos színkombinációkban, különleges anyagokból készült, izgalmas formájú alkotások meghódították a közösségi oldalakat.

A felnőtteknek készült függődíszek a kisbabákéval ellentétben ridegebb, hidegebb anyagokból készülnek, geometriai alakzatokat formáznak, és a lehető legkevésbé puhák és kedvesek. Tökéletesek az üres, kihasználatlan sarkok díszítésére, mint például az üres ablakpárkány, boltozatos plafon. De a kényelmes és kuckós olvasósarkot is még hangulatosabbá teheti egy izgalmas függődísz, ahogy a hálószobában is megvan a létjogosultsága. Mutatjuk a kedvenceinket.

1. Az előszoba dísze

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rodger Stevens (@rodger.stevens)

A képen látható darabot a brooklyni szobrász, Rodger Stevens tervezte, ám egy hasonló absztrakt, 1950-es éveket idéző függődísz valami egészen más dimenzióba helyezi bármelyik helyiséget. Minimalista vagy indusztriális környezetbe a legjobb választás.

2. Változatos formák

Az Etsy mindig aranybánya, ha olyan dekorációs elemet keresünk, ami egyedi, különleges és művészi. A bronz és a türkiz tökéletes páros, és szinte látjuk a nappali egy üres sarkában, ahogy még tovább fokozza otthonunk bohém hangulatát.

3. Kinetikus fa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Depeapa (@_depeapa)


Ha valakinek a különleges formák a gyengéi, szintén az Etsyn érdemes keresgélnie. Egészen izgalmas megoldás például a fából készült, festett kinetikus függődísz. Akasszuk a home office-unk fölé, és ha ránézünk, biztosan megkapjuk a szükséges kreativitást és energiát a jó ötletekhez.

4. Atomok a hálószobában

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AtomicMobiles.com (@atomicmobiles)


Akár saját magunk is megtervezhetjük és összreakhatjuk a saját függődíszünket. A különböző méretű korongokból és összekötő elemekből álló készletből az lesz, amit csak szeretnénk. Különösen olyan helyre ajánlott, ahol víszintes, láncszerű dekorációs elemre van szükség, mint például a hálószobában az ágy fölé. 

5. Fogjuk be a napfényt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by En Bleu Et Verre (@en_bleu_et_verre)


Különösen a téli időszakban nagyszerű, ha kihozzuk a legtöbbet abból a kevéske napfényből, ami ilyenkor jut. Az üveg függődísz az ablak elé akasztva összegyűjti a napfényt, majd megszínezve teríti szét az egész szobában, varázslatos hangulatot teremtve az otthonunkban. Csak a kíváncsi macskákkal nem árt vigyázni.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Instagram