Hogyan bűnöznek olvasás közben az egyes csillagjegyek?

2020. augusztus 16.
Mindenkinek megvannak azok az apró titkai az olvasással és a könyvekkel kapcsolatban, amiket nem szívesen vallanak be. Csak halmozzuk a könyveket, de sosem fejezzük be egyiket sem? Előre elolvassuk a regények végét? A csillagjegyünk elárulja, hogyan bűnözünk olvasás közben.

Nem tehetünk semmit ellene, ha a csillagjegyünk a hibás azért, ha mindig a borító alapján választunk könyvet, nem visszük vissza a kölcsönkapott regényt vagy éppen soha, semmilyen könyvvel nem vagyunk elégedettek. Melyik apró kis bűnt követjük rendszeresen olvasás közben? A csillagok elárulják a titkunkat.

Kos (március 21. – április 20.)

A legtürelmetlenebb csillagjegy az egész zodiákusban a Kos, így nem csoda, ha nem tudja kivárni, mi lesz a történet vége. Különösen, ha egy több száz oldalas regényről van szó. A csillagjegy szülöttei hajlamosak azonnal elolvasni a könyvek végét, mindegy, milyen jellegű kötetről van szó. Ám becsületükre legyen mondva, annak ellenére is végigolvassák a könyveket, hogy már nem tartogat meglepetést a sztori végkimenetele.

Bika (április 21. – május 21.)

Ha egy beszélgetésben sarokba szorítják a Bikákat, a csillagjegy szülöttei akkor is kitartanak amellett, hogy ők már akkor olvastak egy könyvet, amikor amúgy még senki sem hallott a kötetről. Ehhez ragaszkodnak olyankor is, ha valójában csak internetes elemzéseket és ajánlókat olvastak az említett könyvről, a borítóját pedig látták a szomszédos könyvesbolt kirakatában. 

Ikrek (május 22. – június 21.)

Nem tehetnek róla a csillagjegy szülöttei, de maguktól sosem adják vissza azt a könyvet, amit kölcsönkérnek barátaiktól. Nem mintha szándékos lenne, ám amint a végére érnek, el is feledkeznek róla. Annyi dologgal foglalkoznak egyszerre, hogy ilyen apróságokra még akkor sem tudnak figyelni, ha a könyv amúgy mély nyomokat hagyott bennük. 

Rák (június 22. – július 22.)

Mivel a Rákok nagyon szeretik otthonukban tölteni az idejüket, jobb szórakozást nem is tudnak elképzelni, mint hogy párjukkal a kanapéról filmeket, sorozatokat nézzenek, így náluk nagyon gyakori, hogy előbb látják egy-egy könyv filmes adaptációját, minthogy magát a könyvet elolvasták volna.

Olvastad már?

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)

A csillagjegy szülöttei valahogy úgy vannak a könyvekkel, mint a párkapcsolatokkal. Túl sok jó könyv van a világon! Hogy is hibáztathatnánk érte az Oroszlánokat, hogy egyszerre több kötetet kezdenek el olvasni?!

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)

A perfekcionista, mindig tökéletességre törekvő Szüzek személyiségéből fakad, hogy képtelenek félbehagyni egy könyvet. Még akkor is muszáj végigolvasniuk, ha már az első pár oldal után pontosan tudják, hogy ez egy szörnyű olvasmány lesz. 

Mérleg (szeptember 23. – október 23.)

A csillagjegy szülöttei nem szeretik a konfliktusokat, és nem szeretnek csalódást okozni másoknak, különösen a barátaiknak. Így ha egy kedves ismerősük által ajánlott könyvet képtelenek befejezni, akkor is hajlamosak azt füllenteni, hogy befejezték az olvasmányt. A lebukást elkerülendő, érdemes az interneten elolvasniuk, hogy is végződött a sztori. 

Skorpió (október 24. – november 22.)

A Skorpiók közismerten intelligensek, ám pont ezért nem felel meg nekik soha semmilyen könyv. Akár szakmai elhivatottságból, akár szórakozásból vesznek a kezükbe egy könyvet, nagy valószínűséggel azt emelik majd ki az olvasás végén, ami szerintük hiányzott a kötetből, vagy téves logikával vezette le a szerző.

Nyilas (november 23. – december 21.)

A Nyilasok nem szeretik régi könyvekre vesztegetni az időt. Az ő hitvallásuk szerint olyan sok új és jó könyv van a világon, nincs idejük egy régi klasszikusokat újraolvasni. Amire viszont sosem sajnálják az energiát és időt, az egy jó útikönyv, ami következő úti céljukról szól.

Bak (december 22. – január 20.)

Bár általában óva intenek, hogy egy könyvet a borítója alapján ítéljünk meg, a Bakok képtelenek ezt megállni. Ha megtetszik a kirakatban a címlap a csillagjegy szülötteinek, nem tudnak ellenállni. Ellenkező esetben viszont, ha nem vonzó számukra a borító, nagy valószínűséggel nem veszik a kezükbe az adott könyvet. 

Vízöntő (január 21. – február 19.)

A csillagjegy szülötteinek remek érzéke van a jó könyvek kiválasztásához. Hajlamosak azonban barátaiknak előre elhinteni a történet fő elemeit, akik viszont nem biztos, hogy örömmel fogadják, ha előre tudják, mi lesz a főhős sorsa. 

Halak (február 20. – március 20.)

A csillagjegy szülöttei igazi álmodozók, az élet gyakorlati oldala alapvetően távol áll tőlük. Így olvasás közben sem gondolkoznak azon, hogy mit használnak majd könyvjelzőnek, ha félbe kell szakítaniuk az olvasást. Ők azok, akik behajtják a lapok sarkát és szétnyitott gerinccel, lefelé fordítva is szívfájdalom nélkül rakják le a strandon a könyveket.

Olvass tovább!

Forrás: Epicreads.com
Fotó: Unsplash