Ezekkel a maszkokkal nem árthatnak a mínuszok

2020. december 11.
Egészen mókás és igazán praktikus darabok is találhatók a téliesített maszkok között. Ám az közös mindegyikben, legyen szó a fülvédővel egybeépített vagy éppen játékmackósan puha fazonról, hogy soha többé nem kell attól tartanunk, a szél és a hideg kiszárítja a bőrünket és cserepessé válik a szánk.

Valószínűleg már mindenkinek hatalmas kollekciója gyűlt össze a látványos és minden alkalomhoz illő maszkokból. Sportoláshoz és kiránduláshoz a könnyebben átlélegezhető sportmaszkot, a felkapós hétköznapi feketét vagy testszínűt, a zárt helyekre pedig az FFP 2-es vagy 3-as maszkot használjuk. Most, hogy beköszöntött a hideg és a tél, hozzáadhatjuk a melegebb, puhább maszkokat is a gyűjteményünkhöz.

Steppelt csodák

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex K Boutique (@alexkboutique)

A steppelt anyagok igazi reneszánszukat élik. A paplankabátokhoz kifejezetten jól illenek ezek a maszkok, ráadásul biztosan kényelmesek és jól melegítenek akkor is, ha több órát szeretnénk a szabadban tölteni hóban, fagyban, szélben.

Karácsonyi skótkockás

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lele Sadoughi (@lele_sadoughi)

A puha flanelnél kevés kellemesebb anyagot tudunk elképzelni télen. A skót kockák és rávarrt gyöngyök pedig garantálják az ünnepi hangulatot. Egy ilyen maszkban biztosan nem fázunk majd akkor sem, ha a szabadban találkozunk idén szeretteinkkel, hogy közösen is megünnepeljük a karácsonyt.

Fázós fülűeknek főnyeremény

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glitopia (@glitopia)

Ha igazán fázósak vagyunk, ám a sapkát nem szeretjük, kettő legyet üthetünk egy csapásra a ránézésre is roppant meleg, fülmelegítőként is funkcionáló maszkkal. 

Kötöttet csak óvatosan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Knitted Mask (@theknittedmask)

Csábító a lehetőség, hogy a pulóverünkhöz passzoló kötött maszkot válasszunk, ám ez az anyag nem felel meg feltétlenül a funkciójának, könnyen átenegedi a részecskéket. Így ha kötött maszkot szeretnénk, válasszunk olyat, amelybe szűrőbetétet tehetünk, vagy speciálisan úgy alakították ki, hogy minél jobban megszűrje a kiáramló levegőt. 

Pont, mint egy játékmackó

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CALIJ SHOP (@calijshop)

Egyik kedvencünk a plüssmackókat idéző bolyhos, puha és bársonyos külsejű maszk. Nemcsak garantáltan jókedvre derítjük, akivel össszefutunk, de olyan, mintha folyton a plüssmackónkat ölelhetnénk, míg viseljük.

Olvastad már?

Fotó: Instagram