1 perces trükk, amivel minden maszk jobban illeszkedik

2020. november 29.
Az emberi találékonyság nem ismer határokat, ami különösen jól jön most, hogy a maszkok a mindennapjaink részévé váltak, és küzdünk az elemekkel és a párásodó szemüvegekkel. Ám egy gyors trükkel elérhetjük, hogy bármelyik típusú maszk jobban illeszkedjen.

Vágja a fület, párásodik tőle a szemüveg és maszknét okoz. Nem csoda, ha az emberek újabb és újabb ötletekkel állnak elő, amivel kényelmesebbé tehetik a maszkviselést. Az egyik legfrissebb (és leggyorsabb) tipp dr. Olivia Cuid általános orvostól érkezett, aki megmutatta, hogyan érhető el néhány villámgyors mozdulattal, hogy bármelyik maszk jobban illeszkedjen az arcunkhoz. Ez a szemüveg párásodása szempontjából különösen sorsdöntő mozzanat!

maszk-trukk-illeszkedes-parasodas

A trükkhöz elegendő 60 másodperc, és eldobható vagy textilmaszkok esetében is működik. A lényege, hogy megakadályozza a kiboltosulást a maszk két oldalánál, ha mindkét oldalon kis csomót kötünk a gumira. Minél közelebb van a csomó a maszk oldalához, annál feszesebb lesz a maszk, és a mikrobák nem juthatnak be oldalt sem, emellett jobban fekszik az arcunkra. 

Ha még a csomó megkötése után is maradnak lyukak ott, ahol a csomó találkozik az anyaggal, tűrjük be ezt a hurok mögé. Dr. Cuid a TikTokon is megmutatta, hogyan végezhető el a gyors maszkrögzítő művelet.

@oliviacuidmd

Highly requested 60s version of my viral mask hack #fyp #doctorsoftiktok #masktutorial #covid19 #viral #maskhack #learnontiktok

♬ original sound – Dr. Olivia

Különösen a kisebb arcú embereknél hasznos ez a módszer, akiknek picit nagy az egyen méretű sebészi maszk, vagy ha valaki azt szeretné, hogy még jobban védjen a maszkja. Ezután már csak a maszk rendszeres tisztítására, cserélésére kell ügyelnünk.

Olvastad már?

Forrás: Self
Fotó: Unsplash