Megváltozik az injekciós tű emoji a Covid-vakcina tiszteletére

2021. február 21.
Több mint kétszáz új emoji érkezik az iPhone-okra a következő nagy frissítéssel. Ezek között egy koronavírus-oltásra kész injekciós tű, lángoló szív és különböző bőrszínű páros emojik is lesznek.

„Az új emojik nagyon vegyesek lesznek. Akad közöttük teljesen új tervezés, meglévő emojik módosítása és néhány igazi különlegesség is” – mondta Jeremy Burge, az Emojipedia alapítója. Azok az emojik lesznek a legtöbben, amelyekkel a párok kifejezhetik összetartozásukat. Eddig csak az egymás kezét fogó emberek lehettek, ám a frissítés után különböző bőrszínű párokkal is kifejezhetjük a saját kapcsolatunkat. (Az azonos nemű párokat megjelenítő emojikat 2019-ben vezette be a szolgáltató.) Emellett olyan emojik is megjelennek, ahol az arcok között egy szív látható, bár sajnos túl későn a Valentin-naphoz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Apple Hub (@theapplehub)

A nemi hovatartozás kifejezését is tovább finomítja az Apple. A szakállas személy emojinál ezután kiválaszthatjuk, hogy női vagy férfi arcot választanánk szakállal, amelyek közül az egyik bőrszín eltéveszthetetlenül a 2014-es Eurovíziós Dalfeszivál győztesére, Conchita Wurstra utal. 

A legtöbb embert azonban kétségtelenül az injekciós tű emoji megváltozása érinti. Korábban a két vércseppel megjelenő tű a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet, ám az emberek egyre többször használják a koronavírus elleni oltás kifejezésére ezt az emojit. Erre reflektál az Apple azzal a döntéssel, hogy tiszta folyadékkal teli tűvé alakította ezt az emojit, így tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy valaki ezzel mutassa meg, hogy beoltották.

A smiley-k köre is bővül. A sárga arcocskák között három új lehetőség közül választhatunk: kilégző arc, spirálszemű arc és felhős arc is megjelenik. 

Az új emojik megjelenése az utóbbi években egyre inkább társadalmi-politikai ügy lett, gyakran reflektál az aktuális történésekre. Emiatt döntött úgy az Apple 2015-ben, hogy bevezeti a többféle bőrszín közül való választási lehetőség, vagy éppen most átalakítja az injekciós tűt.

Forrás: The Guardian Fotó: Instagram

Olvastad már?