Mi a téma a randiappokon? A kutyák és a szobanövények!

2021. február 13.
Sokféle megközelítésben vizsgálták már, hogyan változtatta meg a koronavírus-járvány az online ismerkedést. Az egyik friss felmérés szerint a beszélgetések témái például eltolódtak a háziállatok és a szobanövények irányába.

Az egyik legnagyobb telefonos randiapplikáció, a Tinder gyűjtötte össze azokat az adatokat, amelyekből kiderült, hogy még soha nem beszélgettek annyit az ismerkedni vágyók a növényeikről és háziállataikról, mint most. A randioldal szerint ez a járványnak köszönhető.

randioldal-tinder-tema-szobanoveny-haziallat

Ám nem csak beszélgetnek a növényeikről az emberek az ismerkedés során. A profiloldalon a bemutatkozásukhoz is 65 százalékkal gyakrabban tűznek növényes emojit a felhasználók, mint egy évvel korábban, a járvány kirobbanása előtt. A növény szót pedig 51 százalékkal gyakrabban említik. 

Hogyan lett a növény a téma?

A karantén idején sokkal többen fogadtak be otthonukba szobanövényeket, kezdtek kertészkedni akár a balkonon, így nem kis részben ennek köszönhető, hogy a beszélgetés indítótémája sokkal gyakrabban a növénygondozás. Egyre többen és többen tartják önmagukról fontos információnak, hogy büszke növénymamák vagy négy növény apukái, így ha szembejön egy hasonlóan lelkes kertészkedő, már lehet is jobbra húzni az ígéretes partnerjelöltet.

Kutya vagy macska?

Mintha az állatszerető felhasználók száma is megnőtt volna az egy évvel ezelőttihez képest a randioldalon. Valószínűleg szintén a hatalmas méreteket öltő örökbefogadási láznak köszönhető, hogy a Tinderen is sokkal többen említik a kedvenceiket. Mind a kutyák, mind a macskák gyakoribb téma a randioldalon a téli hónapokban, ám az önjellemzéseknél sokkal gyakrabban említik a felhasználók a kutyákat, mint a macskákat.

Olvastad már?

Cuki növények, cuki állatok

Mind a növényeket, mind a háziállatokat gondozók roppant aranyos és kedves jellemzéseket adnak magukról a Tinderen, így a hasonló gondolkodású és érdeklődésű felhasználóktól biztosan számíthatnak a jobbra húzásra. „Profi vagyok a teljesen haszontalan dolgok életben tartásában, semmi sem tud nagyobb mosolyra fakasztani, mint egy új levél”, „a hobbijaim a növényvásárlás, bolhapiacon vásárlás, lemezvásárlás” és „én vagyok az is, aki bulizik a lányokkal, és az is, aki csak gyönyörködik a növényeiben” – mutatott növényes példákat a felhasználók jellemzéseire a Tinder. 

Az állattulajdonosok is hasonlóan kedves és vicces mondatokkal igyekeznek felhívni magukra a figyelmet: „biztosan csak a kutyám miatt húztál jobbra”, „ha nem akarsz kutyaszülő lenni, ne húzz jobbra”, „a macskám menőbb, mint mi ketten együtt, de tényleg”. 

Úgy tűnik, ha a szerelem megtalálásáról van szó, a növényekkel, kutyákkal és macskákkal kezdődik, és azzal is végződik, ami a szívünknek valóban számít. 

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!