Ez az 5 dolog mindig ott van Marie Kondo éjjeliszekrényén

2021. február 27.
Sőt, azt is megtudhatjuk, mi az az egyetlen tárgy, amit sosem tenne az ágya mellé a rendrakás koronázatlan királynője, Marie Kondo.

Ha van éjjeli szekrényünk, nagy valószínűséggel izgalmas dolgokat tudhatunk meg saját magunkról, ha megfigyeljük, mit tartunk rajta és mit nem. Marie Kondo, a rendkrakás ikonja az egyik legfontosabb bútordarabnak tartja, hiszen minden nap az éjjeliszekrénynél kezdődik, és ott is ér véget.

marie-kondo-ejjeliszekreny

„Mielőtt lefekszem, iszom egy kis vizet, bekenem a kezemet grapefruitos-mentás testápolóval, olvasom az épp aktuális könyvemet, míg el nem nehezednek a szemhéjaim, ekkor lekapcsolom a lámpát. Mi a közös ezekben? Mind az éjjeliszekrényemen kezdődik és végződik” – válaszolta Marie Kondo arra a kérdésre, milyen tárgyakat tart az ágya mellett mindig.

Friss virágok 

Marie Kondo az első helyen említi a friss virágokat, ha az éjjeliszekrényéről van szó. „Ezek energiával töltik meg a szobát” – mondta a Konmari módszer kitalálója. A tudomány pedig egyetért vele, hiszen bizonyítottan jó hatással vannak a virágok a testi-lelki jóllétünkre.

Notesz és toll

„Néha van úgy, hogy egy jó ötlet nem várhat, így felkészülök az ilyen eshetőségekre is” – magyarázta Marie Kondo, miért tart mindig kéznél az ágy mellett egy jegyzetfüzetet és tollat. Nem kell sokat magyarázni valószínűleg senkinek, miért olyan fontos ez, hiszen valószínűleg mindenkivel előfordult, hogy a remek, világmegváltó, sorsfordító gondolat, ami elalvás előtt, félálomban eszébe jutott, reggelre köddé vált.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

Kristályok

Mivel Marie Kondo számára fontos, hogy jó vibrálás vegye körül, kristályokat is mindig tart az éjjeliszekrényén. Nemcsak a szépségük miatt, hanem a környezetre gyakorolt hatásuk miatt is. „Úgy érzem, megtisztítják a környezetet a maguk módján. Jó hatással vannak a helyiségre” – mondta Kondo.

Aromaterápia

Ha már légtisztítás, Marie Kondo az aromadiffúzort sem teszi el messzire a keze ügyéből. Az illóolajok is mindig az ágya mellett vannak, mivel ezek segítenek a stresszoldásban és a pihenésben. 

… és amit sosem tenne az éjjeliszekrényre

Marie Kondo nemcsak azt árulta el, mi nem hiányozhat az ágya mellől, hanem azt is, mi az, amit még a hálószobába sem visz be szívesen. „A mobiltelefont igyekszem minél távolabb tenni a fejemtől. Rossz hatással van az ember alvásciklusára, ráadásul nem jó úgy ébredni, hogy egyből az üzeneteket és a híreket olvassuk a telefonon.” Ezt a tanácsot valószínűleg mindenkinek érdemes megfogadnia.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvastad már?