Marie Kondo 8 hetes rendrakó kihívást indított, teljesen ingyen

2020. július 25. |

Ha már mindent rendberaktunk az otthonunkban, és csak olyan tárgyaink maradtak, amelyek szikrázó örömet hoznak életünkbe, érezzük magunkat nagyon szerencsésnek. Ha viszont van még mit csiszolni a renden az otthonunkban, akkor Marie Kondo és a KonMari csapat nyolchetes Instagram-kihívását nekünk találták ki!

„Elindult a nyolchetes rendrakó kihívásunk!” – jelentette be a KonMari Instagram-oldala, közzé téve az első hét teendőinek listáját. A legújabb Instagram-kihívás célja, amelyet Marie Kondo és a KonMari csapata indított, hogy még nyár vége előtt rend és tisztaság legyen otthonunkban. A rendrakás koronázatlan királynője nyolchetes programba rendezte a teendőinket, és teljesen ingyen csatlakozhatunk.

Az első hét a tervezésé lesz. Marie Kondo arra kéri a követőit, hogy tervezzék meg, milyen számukra az ideális lakókörnyezet, és határozzák meg, hogyan szeretnék érezni magukat a nyolchetes kihívás végén. Természetesen nem elég fejben elképzelnünk ezeket, a kihívás szerint le is kell írnunk a vízióinkat. Emellett az első hét feladata az is, hogy készítsünk előtte fotókat minden helyiségről, amelyet rendbe szeretnénk tenni.

„A rendrakás erőteljes újrakezdés, nemcsak az otthonunknak, az egész életünknek – tudatosítja Kondo. – Ha szeretnénk kitakarítani, ám nem tudjuk, hol kezdjük, vagy elakadtunk félúton, akkor a nyolchetes kihívás segíthet, hogy sokkal könnyebben menedzseljük és vidámabbá tegyük a rendrakást. Komolyan.”

Emellett a kihívás célja az is, hogy csökkenjen az otthonunkban uralkodó zsúfoltság, és érzékenyebbé váljunk az öröm iránt. Azt ígérik, hogy „a fizikai környezetünkkel való kapcsolatunk és a hozzá fűződő érzelmeink mélyülnek, könnyebbnek és tisztábbnak érezzük majd magunkat mentálisan is.”

Az újabb hét feladatait a KonMari oldalán olvashatjuk majd mindig, és arra biztatnak mindenkit, bátran forduljunk hozzájuk kérdéseinkkel, ha nem világos egy-egy instrukció. Emellett várják a fotókat mindenkitől, aki csatlakozik a kihíváshoz a #MyKonMari hashtaggel arról, hogy halad a takarítással, és milyen átváltozáson ment keresztül otthona.

Olvastad már?

Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód