Marie Kondo 8 hetes rendrakó kihívást indított, teljesen ingyen

2020. július 25.
Ha már mindent rendberaktunk az otthonunkban, és csak olyan tárgyaink maradtak, amelyek szikrázó örömet hoznak életünkbe, érezzük magunkat nagyon szerencsésnek. Ha viszont van még mit csiszolni a renden az otthonunkban, akkor Marie Kondo és a KonMari csapat nyolchetes Instagram-kihívását nekünk találták ki!

„Elindult a nyolchetes rendrakó kihívásunk!” – jelentette be a KonMari Instagram-oldala, közzé téve az első hét teendőinek listáját. A legújabb Instagram-kihívás célja, amelyet Marie Kondo és a KonMari csapata indított, hogy még nyár vége előtt rend és tisztaság legyen otthonunkban. A rendrakás koronázatlan királynője nyolchetes programba rendezte a teendőinket, és teljesen ingyen csatlakozhatunk.

Az első hét a tervezésé lesz. Marie Kondo arra kéri a követőit, hogy tervezzék meg, milyen számukra az ideális lakókörnyezet, és határozzák meg, hogyan szeretnék érezni magukat a nyolchetes kihívás végén. Természetesen nem elég fejben elképzelnünk ezeket, a kihívás szerint le is kell írnunk a vízióinkat. Emellett az első hét feladata az is, hogy készítsünk előtte fotókat minden helyiségről, amelyet rendbe szeretnénk tenni.

„A rendrakás erőteljes újrakezdés, nemcsak az otthonunknak, az egész életünknek – tudatosítja Kondo. – Ha szeretnénk kitakarítani, ám nem tudjuk, hol kezdjük, vagy elakadtunk félúton, akkor a nyolchetes kihívás segíthet, hogy sokkal könnyebben menedzseljük és vidámabbá tegyük a rendrakást. Komolyan.”

Emellett a kihívás célja az is, hogy csökkenjen az otthonunkban uralkodó zsúfoltság, és érzékenyebbé váljunk az öröm iránt. Azt ígérik, hogy „a fizikai környezetünkkel való kapcsolatunk és a hozzá fűződő érzelmeink mélyülnek, könnyebbnek és tisztábbnak érezzük majd magunkat mentálisan is.”

Az újabb hét feladatait a KonMari oldalán olvashatjuk majd mindig, és arra biztatnak mindenkit, bátran forduljunk hozzájuk kérdéseinkkel, ha nem világos egy-egy instrukció. Emellett várják a fotókat mindenkitől, aki csatlakozik a kihíváshoz a #MyKonMari hashtaggel arról, hogy halad a takarítással, és milyen átváltozáson ment keresztül otthona.

Olvastad már?

Fotó: Unsplash