Gittkés
A dörzsanyagok, kések tilosak az indukciós főzőlapon, hiszen felsértik az érzékeny anyagot és nem csak karcos lesz a felület, de még a ételmaradékok is könnyebben megragadnak rajta. Ennek kiküszöbölésére szuper szolgálatot jelenthet a gittkés, amivel aprólékosan, óvatosan fel lehet szedni az odaégett maradékokat.
Desztillált ecet
Mint nagyon sok más felületen, az indukciós főzőlapon is csodákat művel a desztillált ecet! Ha vízfoltos a főzőlapunk, mindenképpen ezt próbáljuk ki először. Tegyük puha rongyra és többször haladjunk át vele a kényes területeken, illetve ha nagy a gond, az ecettel átitatott rongyot rajta is hagyhatjuk egy ideig.
Azonnali törlés
Ha véletlenül kifut az étel, ital a tűzhelyen, a legbiztosabb, ha meg sem várjuk a feltörlésével a főzés végét, mert akkorra már mélyen ráéghet a felületre a kosz. Tegyük félre az ételt, vegyünk fel egy kesztyűt és ronggyal törölgessük fel a balesetet!
Speciális tisztítószer
Általában az egy-egy felületre kifejlesztett tisztítószerek inkább marketingfogások és nem valós szükségletek, de mivel egy indukciós főzőlap drága és érzékeny, gyakran használt és takarítandó felület, akár érdemes beszerezni egy speciális tisztítószert is, ami hatékony az olajos szennyeződések ellen és védőbevonatot is képez a tükörsima felületen.
Fotó: Getty Images