A tökéletes farmershort nyomában

2019. augusztus 06.
Jó farmer rövidnadrágot talán pont olyan nehéz szerezni, mint étteremben a nagymama húsleveséhez hasonlót kóstolni. Minden szempontból meg kell felelnie. Nem mindegy, milyen a színe, milyen foltok, koptatás vagy szaggatás díszíti, milyen a hossza vagy hogy kivülről befelé vagy belülről kifelé ível felfelé a szára.

És ha eddig nem lett volna nehéz dolgunk, mikor még csak a rendkívül pöttöm sortok uralták az üzletek kínálatát, mára már hozzácsapódtak a régebbi fazonok, mint például magasderekú, hosszabb változatok, rojtos szárúak vagy esetneként ez mind egyszerre.

A kulcs – mint megannyi más esetben is – a próba. Érdemes minden szögből megvizsgálni magunkat a próbafülkében, hiszen gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy csak egy szögből csekkoljuk, mi a helyzet, de szerencsére egyre több üzletben van állítható tükör, mellyel több nézőpontból vizsgálódhatunk.

Többnyire ugyanazok a szabályok érvényesek itt is, mint a hosszúnadrág esetében. A túl sok fehér anyag, a világos koptatás optikailag erősítheti az embert, míg a magasabb derekú fazonok nyújtják a rövid lábakat, viszont a vintage fazonok a formás popsikat nagyíthatják, ezért ezekben mindenképpen érdemes hátulról is szemügyre venni magunkat.

A kerekded combok esetében ügyeljünk, hogy ne legyen túl szűk a szár, hiszen a húsba bevágó anyagok semmilyen testrészen nem mutatnak jól. A szaggatások esetében mérlegeljük, hogy mivel is kombinálnánk a nadrágot: túl díszes és izgalmas felső már sok lehet a textúrájában mozgalmas alsóval, így igyekezzünk egyszerű felsőkkel vegyíteni.

Világos sort övvel Zara 6995 Ft

Denimkék sort H&M 3490 Ft

Batikolt farmersort Bershka 4995 Ft

Bermuda Pull&Bear 1995 Ft

Fehér sort Stradivarius 5995 Ft