Bármit megtennél, hogy ne kelljen takarítanod?

2021. április 25.
Ha a válaszod igen, nem vagy egyedül. Egy friss kutatás szerint ugyanis az emberek többsége hasonlóan érez, és szinte bármire képes lenne, csak ne kelljen porszívót ragadni, mosogatni vagy éppen csempét súrolni.

Az élet piszokkal jár. Ahogy egyre több napfény árad be az ablakainkon, egyre láthatóbbá válik a por és a porcicák, így nekilátunk a söprésnek, függönymosásnak és súrolásnak, hogy felfrissítsük a tavasz beköszöntével otthonainkat. Ám ez nem jelenti azt, hogy elsöprő lelkesedéssel tesszük mindezt, ahogy ez kiderült egy friss kutatás eredményeiből is. Sokan inkább mennének fogorvoshoz, mint hogy ablakot kelljen pucolniuk például.

takaritas-utalat-kifogas

A közel ötszáz válaszadó 35 százaléka mondta azt, hogy inkább elmenne egy alapos fogtisztításra és fogkő-eltávolításra, csak ne kelljen takarítania. 27 százalék érezte úgy, hogy sokkal inkább választaná a hajnali futást egy egész héten át, 26 százalék pedig még az alkoholról is lemondana egy hónapra, ha így megúszhatná a nagytakarítást. A válaszadók ötöde pedig lemondana a Netflixről vagy a kávéról is egy hónapra, ha ezzel kiválthatná a felmosást és portörlést.

Persze vannak, akiknek életeleme a rendrakás. Mindenki ismer olyat, aki él-hal a szekrényszortírozásért például, ami a legnépszerűbb tennivaló a nagytakarítás elemei közül. A válaszadók 90 százaléka mondta azt, hogy a ruháit mindenképp tervezi kiválogatni. Ezt követi a padlótisztítás (68 százalék), a portörlés (64 százalék), míg 40 százalék a bútorok és dekorációk átrendezését véli a legkellemesebb résznek a teendők közül.

Természetesen mindenkinek van egy remek indoka arra, miért utálja a takarítást. A válaszadók 28 százaléka szerint időrabló tevékenység, 26 százalék bevallotta, hogy egyszerűen hiányzik a motivációjuk, míg 25 százalék szerint az a legidegesítőbb, hogy ha egyszer kitakarítanak, utána újra koszos lesz a lakás. Ehhez hozzá jön még a fizikai fáradtság, amivel az egész rendrakás jár, így inkább maradnak a kanapén kedvenc sorozatukat nézve.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!