Tavaszi nagytakarítás és csillagjegyek: ki a legalaposabb?

2021. március 05.
A csillagjegyek meghatározott tulajdonságokkal rendelkeznek az asztrológia szerint, amely hatással van életünk minden mozzanatára, még a takarításra is. Gondoljunk csak a perfekcionista, mindig alapos Szűz jegyre, és az otthonülő Rákokra, akik annyira ragaszkodnak minden emlékhez, hogy komoly nehézséget jelent számukra a lomtalanítás. A csillagjegyünk tehát azt is sejteti, hogyan állunk neki a tavaszi nagytakarításnak, és hogyan vezényeljük le az az egész folyamatot, hogy tiszta legyen a lakás.

Amikor a tavaszi nagytakarítás közeleg, a csillagjegyünk tulajdonságai sokkal erősebben megmutatkoznak viselkedésünkben, mint gondolnánk. Nézzük, mit mond a horoszkóp a szokásainkról, és hogyan hatnak ezek az otthonunkban megfigyelhető rendre és tisztaságra. 

tavaszi-nagytakaritas-csillagjegy-horoszkop

Kos (március 21. – április 20.)

Egy olyan tűz jegy, mint a Kos, sohasem fél attól, hogy egyenesen a dolgok közepébe vágjon. A csillagjegy szülöttei számára a tavaszi nagytakarítás is egy olyan projekt, amelyet minden lendületüket beleadva, egyetlen nagy irammal intéznek el. Nem árt, ha a környezetükben élőket figyelmezteti, mielőtt nekilát a nagytakarításnak, hogy legyen idejük elmenekülni a roham elől. 

Bika (április 21. – május 21.)

A Bikák minden kétséget kizáróan a listák nagy rajongói. Pontos ütemtervet készít, hogy semmi se maradjon ki a tavaszi nagytakarításból, ám arra is ügyel, hogy a szoros napirendben azért maradjon idő egy kis frissítő nassolásra. 

Ikrek (május 22. – június 21.)

A csillagjegy szülöttei roppant kreatívak, így folyamatosan új ingerekre és inspirációra van szükségük, hogy ne veszítsék el érdeklődésüket – még a tavaszi nagytakarításban is, különben félő, hogy félbe hagyják az egészet. Az Ikrek hajlamosak tennivalóról tennivalóra ugrálni, miközben be nem fejezett teendők maradnak utánuk. Számukra ezért hasznos, ha alkalmazzák a Bikák módszerét, és listát készíteni, amely nem hagyja, hogy könnyen eltérjenek az eredeti feladatoktól.

Rák (június 22. – július 22.)

A Rákok kifejezetten szeretik a házimunkát, így számukra nagy büszkeség a tiszta otthon. A csillagjegy szülöttei roppant szentimentálisak, akiknek a tárgyak kidobása lehetetlen feladat, így az lehet a nagy kihívás a tavaszi nagytakarításban, hogy megszabaduljanak a felesleges kacatoktól. 

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)

A csillagjegy szülöttei kifejezetten hatékonyan takarítanak, ám elakadnak a tavaszi nagytakarítással, amikor a szekrényükre kerül a sor. Mivel imádják a társasági eseményeket, és az azokon való tündöklést, így gyakori, hogy túl sok ruhát és kiegészítőt halmoznak fel gardróbjukban.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)

A csillagjegy szülötteinek nincs szüksége tavaszi nagytakarításra, mivel az egész életük egy tavaszi nagytakarítás. Ám ha alapos tisztítás üzemmódba kapcsolnak, abban biztosak lehetünk, hogy ahol végighaladnak, ott egy porszemet sem találunk utánuk.

Mérleg (szeptember 23. – október 23.)

A Mérlegek szeretik a szépet és nagy erőfeszítésre képesek azért, hogy az emberek bájosnak és elbűvölőnek találják otthonukat. A barátok vagy családtagok látogatása lehet az, ami motiválja őket a tavaszi nagytakarítás elvégzésére.

Olvastad már?

Skorpió (október 24. – november 22.)

Az intenzív Skorpiók semmit sem csinálnak félig: vagy takarítanak, vagy egyáltalán nem. Ha elhatározzák, hogy tavaszi nagytakarítást rendeznek, érthetjük úgy is, hogy egész hétvégére eltűnnek, és addig nem is hallunk róluk, míg mindennel el nem készültek.

Nyilas (november 23. – december 21.)

A csillagjegy szülöttei hajlamosak azt gondolni magukról, hogy nagyobb tisztaság van náluk, mint valójában. Amikor megmutatják a kész rendet az otthonukban, könnyen előfordulhat, hogy ottmarad a teli szemetes az egyébként ragyogóan tiszta helyiségben.

Bak (december 22. – január 20.)

A Bakok imádják a rendszerezést. Szeretnék mindig a leghatékonyabb tárolási módszereket alkalmazni otthonukban. Remek menedzserek, így a tavaszi nagytakarítás teendőit is hatékonyan kiszervezik a családtagoknak, hogy mindenki kivegye a részét belőle. 

Vízöntő (január 21. – február 19.)

A csillagjegy szülötteinek egyik legnagyobb erőssége a kreativitásuk, ami megnyilvánul abban is, hogy hatékony takarítási trükköket ismernek és találnak ki. Amikor eljön a tavaszi nagytakarítás ideje, a Vízöntők a saját módszereikkel vetik bele magukat a feladatokba. 

Halak (február 20. – március 20.)

Két dolog történhet, ha a csillagjegy szülötteinek takarítaniuk kell. Az egyik lehetséges végkifejlet szerint annyira utálják, hogy a látszat kedvéért felmosnak ugyan, ám a többi teendőről nagyvonalúan megfeledkeznek, míg a másik dolog, ami előfordulhat, hogy annyira elragadja őket a tavaszi nagytakarítás, hogy a lakás legeldugottabb szegletét is ragyogó tisztára mossák. Mint a legspirituálisabb csillagjegy, a Halak szimbolikus rituáléként tekint a takarításra, amely segít, hogy békét leljen önmagával.

Forrás: Lonny Fotó: Getty Images

Olvass tovább!