Strandoló Barbie-k készültek óceánba tartó hulladékból

2021. június 14.
Az új, környezetbarát Barbie-kollekció babáit szinte teljes egészében az óceánból származó műanyaghulladékból készítették.

Nem véletlenül nevezte el a Mattel az új Barbie-kollekcióját Barbie Loves the Oceannek (Barbie szereti az óceánt). Ezek ugyanis az első olyan babák, melyek teste kilencven százalékban újrahasznosított műanyagból készül. Az alapanyag pedig az óceánokba tartó műanyaghulladék. Stílszerűen strandruhát kaptak az új babák. A tengerparti témájú kiegészítőcsomagok szintén újrahasznosított óceáni műanyagszemétből készültek. 

barbie-ocean-muanyag-hulladek

A Mattel információi szerint olyan hulladékot használtak fel a gyártásnál, mely potenciálisan szennyezi a tengereket. A műanyag alkatrészek 90 százaléka a vízi közlekedési útvonalak 50 kilométeres körzetéből, hulladékgyűjtő szolgáltatással nem rendelkező területről származik. A baba feje, cipői és néhány egyéb alkatrész kivételt képezhetnek az alapanyag tekintetében. „A Barbie Loves the Ocean jó példa a fenntartható innovációra, mellyel a gyermekeknek nemcsak játékot adunk, de segítünk megőrizni a környezetet is számukra”–- mondta Lisa McKnight, a Mattel Barbie-babákért felelős fejlesztési igazgatója. 

Az újrahasznosított műanyagból készült babákkal párhuzamosan a Mattel oktatóvideókat is készített a gyermekek számára, melyeket a YouTube-csatornájukon érhetnek el a kicsik. Ezekben Barbie ad leckéket arról, hogyan óvhatjuk meg a bolygónkat. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATTEL (@mattel)

Az új Barbie-kkal és a videókkal a Mattel közelebb került ahhoz a céljához, hogy 100 százalékban újrahasznosított, újrahasznosítható vagy természetes alapanyagból készüljenek termékeik és azok csomagolása 2030-ra. Ennek keretében hirdette meg a Mattel Playback programot is a vállalat, melyben visszaküldhetik a régi Barbie-kat és más játékaikat az emberek, hogy azokból újakat készíthessenek. 

Nem a Mattel az egyetlen olyan játékgyártó, mely a fenntarthatóságra törekszik. A LEGO szintén 2030-ra szeretné elérni, hogy az összes kockájuk cukornádból készüljön. A Hasbro 2022-re szünteti meg a társasjátékok (például a Monopoly) és a My Little Ponyk műanyag csomagolását, fenntarthatóbb megoldásokra térve át.

Forrás: Insider Fotó: Instagram

Olvass tovább!