Betűrni vagy nem tűrni: mi legyen a felsőnkkel?

2021. június 26.
A szűk szárú farmert és az oldalválasztékot kiírták a divatból idén nyáron, de mi a helyzet a felsők és a különböző fazonú farmerek együtt viselésével? Van szabály arra is, betűrve vagy kilógatva illik-e hordani idén az inget a nadrágokkal?!

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a szűk szárú farmer sem ment ki a divatból, inkább úgy fogalmaznánk, hogy megjelentek más fazonok is a palettán, így már többfelé oszlik a figyelmünk, nem egyetlen szabás az uralkodó. Ha szűk szárú farmert szeretnénk viselni, bátran tegyük, senki sem fog ezért szólni nekünk. Valójában elértük azt az idilli állapotot, amikor mindent szabad, ami kényelmes. 

felso-farmer-beturve

Az viszont biztos, hogy sokkal többször látjuk mostanság a magas derekú, boyfriend és az egészen bő szárú, culotte farmereket a legnagyobb márkák kínálatában is. Az pedig, hogy ezekkel az ingeket és pólókat betűrve vagy kilógatva viseljük, már-már akkora dilemma, mint Hamlet töprengése azon, lenni vagy nem lenni.

Mint minden az életben, a farmer és a felső viszonya is relatív. Az egyensúly számít igazán. A szűk szárú nadrág jól néz ki lazább, lógó felsővel, mert a kettő kontrasztja nem vágja félbe az alakunkat. Ugyanakkor, ha a fenékrész eleve teltebb, mint a laza, magas derekú vagy culotte fazonoknál, valószínűleg nem akarjuk a zsákszerű hatást fokozni azzal, hogy még rálógatunk egy pólót. 

Michael Kors divattervező szerint a farmerviselésnél az a lényeg, hogy kirajzolódjon a csípő. Kors azt javasolja, kerüljük ki teljesen a betűrni vagy nem tűrni kérdést haspólókkal és rövidebb pulcsikkal, ami ráadásul remekül rezonál a kilencvenes éveket idéző trendekkel. Esetleg viseljünk könnyű bodyt laza farmerrel és egy jól szabott blézerrel. 

Azt mindenesetre jó az eszünkbe vésni, hogy a kívül hordott felső általában lazaságot sugároz, míg a betűrt ing vagy póló professzionalizmust sugall. Ugyanakkor mindenkinek ott visszhangzik a fülében anyukája hangja: „tűrd be a felsőd”. A betűrt ing vagy póló látványa – a letisztultabb vonalak, az ingvégek kordában tartása – letagadhatatlan. 

Ám ez lehet az, ami egy harmadik út ötletét adhatja, és amivel elkerülhetjük az egész dilemmát, ahogy Michael Kors is javasolta: félig betűrve, félig kilógatva. „Vegyünk fel selyem- vagy puha pamutinget, és tűrjük be a csípőnél és elöl –mondta Kors. – Ezzel elérjük egy jó övvel a rendezett hatást, látszik a csípővonalunk. Ám ha hátul kint hagyjuk, megmarad a laza attitűd is.”

Forrás: The New York Times Fotó: Unsplash

Olvass tovább!