A szinglik új kedvenc ismerkedési helye: az oltóközpont

2021. július 08.
Legyen szó Ázsiáról, Európáról vagy Amerikáról, egyre többen találnak párt az oltóhelyen sorban állás közben.

Valószínűleg senki nem úgy indul el a koronavírus elleni oltást beadatni, hogy az oltóhelyen sorban állva találja meg élete párját. Így volt ezzel egy 30 éves dél-koreai tanár is, ám mégis megtörtént. „Mindannyian csendben álltunk a sorban, úgy gondoltam, megtöröm a hallgatást, és beszélgetek valakivel, akiről valószínűsíthető volt, hogy szintén tanár. Hosszú barna haja volt és szép szeme. Amikor elkezdtünk beszélgetni, rájöttünk, hogy ugyanarra az egyetemre jártunk és közös barátaink is vannak” – mesélte a férfi, aki akkor kapta az oltást, amikor a tanárokat kezdték tömegesen oltani az országban. Az oltás után elmentek kávézni, és bejelölték egymást a KakaoTalk nevű dél-koreai üzenetküldő platformon. „Nem azt mondom egyelőre, hogy ő életem szerelme, de már két randin túlvagyunk azóta” – tette hozzá a tanár, aki nincs egyedül azzal, hogy egészen lehetetlen helyen találjon párkapcsolatot: az oltóközpontban.

oltas-ismerkedes-randi

Amerikában ráadásul a szinglik adtak újabb lendületet az oltási kedvnek, mely eléggé hanyatlóban volt. Az ország vezetői rájöttek, hogy ha a különböző randioldalakkal összefognak, és szexivé teszik, ha valaki beoltatja magát, nagyobb lelkesedéssel indulnak a fiatalabbak az oltóhelyekre. A Fehér Ház májusban jelentette be együttműködését a Bumble-lel, a Tinderrel és az OkCupid nevű társkereső alkalmazással, ezek mindegyike lehetővé teszi, hogy az oltottság alapján is szűrni lehessen a potenciális randipartnereket. 

Angliában is hatalmas lendülettel vetik bele magukat a fiatalok a lezárások alatti magány után a randipartner-keresésbe, akár az oltóhelyeken is. „Nagyon jó szórakozás volt, miközben sorban álltam az oltásra várva nézni a jóképű embereket. Ha valakivel matcheltem Tinderen, garantált volt a téma a beszélgetés elkezdéséhez, meg lehetett kérdezni, megkapta-e már az oltást” – mondta egy 22 éves művészeti szakos londoni egyetemista. 

Egy fiatal kínai nő rávilágított arra is, miért különösen előnyös az oltóhelyen ismerkedés. „Egy jóképű, öltönyös fiatal férfival beszélgettem a sorban állás közben. Ismerősnek jelöltük egymást, és miközben az oltásra vártunk, rájöttünk, hogy mennyi közös témánk van, mindketten szeretjük a szobanövényeket. Elég furcsa egy orvosi beavatkozásra várva randit szervezni, de sokkal jobb érzés a tudat, hogy valaki olyannal ismerkedek, aki biztosan beoltatta magát” – mondta a bankban dolgozó nő. 

Egy másik, 31 éves szingapúri biokémikus kutató csak egyetlen dolgot bánt meg. „Arról kezdtünk beszélgetni egy csinos lánnyal, mennyire izgulunk, és miért a Pfizert választottam és nem a Modernát. Azt azonban megbántam, hogy nem öltöztem fel kicsit szebben, és csak egy régi, kinyúlt edzőpólót viseltem az oltásra menet. Szóval ha egy tanácsot adhatok: alábecsülik a túlöltözés fontosságát!”

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!