Zenék oltás mellé: itt a tökéletes vakcina playlist!

2021. április 26.
Hangulatcsináló, aláfestő zenére van szükségünk, míg sorban állunk és várakozunk a védőoltásra? Készítsünk vakcina playlistet! Mutatjuk, melyik zenék a legnépszerűbbek a zenelejátszó oldalakon az oltáshoz.

Az elmúlt hetek legfőbb beszédtémája kétségkívül a koronavírus elleni védőoltás. Megkaptad? Mikor kapod? Milyet kaptál? Teljesen érthető az izgatottsággal vegyes öröm, amikor végre időponthoz juthatunk, így lassan fellélegezhetünk, hogy talán már nem jelent ránk akkora veszélyt a Covid–19 betegség. Kiderült, hogy sokan zenével fejezik ki az oltással kapcsolatos érzéseiket: a Spotifyon 350 százalékkal megnőtt azoknak a hallgatók által létrehozott playlisteknek a száma, melyeket kifejezetten a koronavírus elleni oltás alkalmából hoztak létre. 

vakcina-playlist-spotify

A vakcina által inspirált zenei lejátszási listák 2021 januárjában kezdtek megszaporodni, azóta több mint 7700 ilyen playlistet hoztak létre a hallgatók világszerte. Ráadásul az is remekül kirajzolódott, hogy milyen zenékről gondolják úgy az emberek, hogy különösen jól illenek ahhoz az alkalomhoz, amikor megkapja valaki a koronavírus elleni védőoltását. Jó hír, hogy a kedvenc dalaink nagy része megtalálható a legnépszerűbbek között. 

A Spotify megosztotta az oltáshoz leggyakrabban lejátszott dalok listáját is:

  1. Pat Benatar: Hit Me With Your Best Shot
  2. Lady Gaga: The Cure
  3. Dolly Parton: Jolene
  4. The Weeknd: Save Your Tears
  5. Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)
  6. SZA: Good Days
  7. The Beatles: Here Comes the Sun
  8. Katrina & The Waves: Walking on Sunshine
  9. Billy Joel: Big Shot
  10. ABBA: Gimme! Gimme! Gimme!

The Pointer Sisters: I’m So Excited

Ha nem elégednénk meg a zenehallgatók által létrehozott listákkal, a Spotify összeállította a saját aláfestő zenéjét is a vakcina utazáshoz, az oltás előtti ráhangolódástól az injekción át egészen az azt követő ünneplésig. A hivatalos Vaccine Songs playlisten minden fenti dal megtalálható, kiegészítve például Lizzo Good As Hell című dalával, vagy éppen Nina Simone Feeling Good című számával és a Hamilton című film My Shot című betétdalával.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!