Kiülted a kanapét? Itt a megoldás, hogy olyan legyen, mint új korában

2021. július 25.
Az elmúlt hónapokban mindannyian jobban összenőttünk a nappali egyik legfontosabb bútordarabjával, azaz a kanapéval. Azon dolgoztunk, filmet néztünk, ebéd után szundikáltunk – ez pedig óhatatlanul nyomot hagyott rajta, ami lássuk be, nem túl felemelő látvány.

Ha téged is zavar, hogy kiülted a kanapét, és megoldást keresel a problémára – még mielőtt rászánnád magad a bútordarab cseréjére –, jó helyen jársz! Az eldeformálódott kanapépárnák menthetők, sokszor jóval egyszerűbben, mint gondolnánk.

Kiülted a kanapét? Ez a megoldás, hogy újra olyan legyen, mint régen!

1. Rázd fel és fordítsd meg!

A HuffPost tippje szerint a legegyszerűbb mód az, ha kiszabadítod a huzatból a furcsa formát öltött párnát, kissé felrázod, majd fordítva teszed vissza a huzatba. Ha már levetted, a párnahuzatokat kímélő programon érdemes mosógépbe tenni, így a színe is szebb lesz, és finom illatot áraszt majd. Garantáltan megfiatalodik a kanapé!

2. Kanapépárna újratöltve

A fentinél kicsit munkásabb, ám hatékonyabb módszer, ha új bélést teszel a párnahuzatba. Tilton Fenwick lakberendező azt javasolja, hogy toll és habszivacs keverékével keltsük új életre a kiült párnákat, amik így puhák és kényelmesek lesznek, miközben sokkal szebben mutatnak a kiszuperált párnáknál. 

Ha allergiás lennél a lúdtollra – vagy tudod, hogy a hozzád járó vendégek között akad olyan, aki túlérzékeny – akkor tökéletes az is, ha csak habszivacs darabokat használsz.

3. Biztos alapok

Megeshet, hogy nem elegendő a párnák renoválása: ha a kanapé tartóváza süllyed meg, akkor a legcélravezetőbb megoldás az, ha kárpitos segítségét kéred a helyreállításhoz. Minél többet ülünk egy kanapén, annál nagyobb teher nehezedik a bútor vázára, ami teljesen érthető módon egy bizonyos időn túl megsínyli az igénybevételt.

Kiülted a kanapét? Ez a megoldás, hogy újra olyan legyen, mint régen!

4. Kiegészítők, amik ápolnak és eltakarnak

Ha a fentiek közül egyik ötlet sem nyerte el a tetszésedet vagy tényleg extragyors megoldásra van szükséged, néhány hasznos kiegészítőt is segítségül hívhatsz: kispárnákkal vagy lazán a kanapéra terített takaróval is elfedheted az ülőalkalmatosság tökéletlenségét – ez a praktika különösen jól jön akkor, ha néhány folt is esett a kanapéhuzaton, és jó lenne azokat elkendőzni.

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?