Felhőszerű plüsskényelem: ilyen lesz a kanapé 2021-ben

2021. január 02.
A kanapé 2020-ban életünk egyik legfontosabb szereplőjévé vált. Az új év első felében sem várható még érdemi változás, ami az otthon töltött idő mennyiségét illeti, így nem csoda, ha az egyre látványosabb, egyre kényelmesebb és láthatóan egyre kuckósabb darabok felé fordulnak a kanapévásárlást tervezők.

Ha inspirációra van szükségünk a lakásdekorációban és lakberendezésben, évek óta nagy valószínűséggel a közösségi oldalakhoz, az Instagramhoz és a Pinteresthez fordulunk tanácsért. Ha a kanapétrendekre vagyunk kíváncsiak, megállapíthatjuk, hogy bármennyit lapozunk is lefelé, egyértelműen a pihe-puha plüssborítású, végtelenül kényelmesnek látszó, felhőszerű kanapék éve lesz 2021.

1. Buklékuckó

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kardiel (@kardiel)

Visszatérnek a kuckózásra csábító, kagyló alakú formák, amelyek alapjaiban határozzák meg nappalink karakterét.

2. Szögletes és mégis lágy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAY (@haydesign)

Ki mondta, hogy egy felhő csak fehér lehet? 2021-ben sem kell visszafognia magát annak, aki a színeket szereti. A felhő sem azt jelenti, hogy gömbölyded formája lehet csak a kanapénak. Ám a szögletes formák is lekerekített, lágy körvonalakkal csábítanak nyújtózásra.

3. Óriási darabok

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SENSI CASA (@sensicasadesign)

Vannak a kanapék, és vannak az óriási kanapék. Ezek mellé nem is kell (és nem is szabad) nagyon más bútort helyeznünk a szobába, annyira uralják a teret. Ám valószínűleg nincs is szükség másra egy nappaliban ahhoz, hogy kényelembe helyezzük magunkat. 

4. Puritán és kényelmes

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stacy k. Allen (@stacykallen)

Bár általában egymásnak ellentmond a két fogalom, ám a legegyszerűbb, puritánnak tűnő bútort is végtelenül kényelmes, lebegő felhővé változtathatják a hatalmas párnák. Nagy előnye az ilyen típusú kanapéknak a könnyű tisztíthatóságuk is – amellett, hogy nem telepszenek rá a szobára, meghagyják a légiességet és a teret.

Olvastad már?

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash, Instagram