A kanapé, amely sosem öregszik

2019. december 26.
Vannak hirtelen berobbanó kanapétrendek, amik helyett olyan hirtelen érkezik másik divat, amilyen gyorsan az előzőek felbukkantak. És van az a kanapétípus, amelyen nem fog az idő. Tíz évvel ezelőtt pont olyan divatos volt, mint amilyennek tíz év múlva is számít majd.

Nem cseréli le évente a kanapéját az ember, így nem túl szerencsés, ha olyan darabba invesztálunk, mely csupán az aktuális trendeket követi. A lakberendezők elárulták, melyik az a típus, amelyik sosem öregszik, és örök divatnak számít.

Miért pont a chesterfield?

A mai minimalista, szögletes formákat előnyben részesítő trendekre érzékenynek meglepetés lehet, hogy az Apartment Therapy által megkérdezett szakértők egyöntetűen az inkább klasszikusnak tekinthető, bőr chesterfield kanapét nevezték meg, mint a legidőtállóbb, örökzöld darabot. “Egy jó bőr kanapé sosem öregszik, csak érik. Az anyaga olyan puha lesz az évek előrehaladtával, mint a vaj, minden ránc külön történet. Egy ilyen kanapénak személyisége van, amit nem lehet megvásárolni, az évek hozzák és a használat” – mondta Caitlin McBride lakberendező, miért ez a kanapé a kedvence, ha olyan darabot keres, ami sosem megy ki a divatból. Ha másodkézből vásároljuk a bőrkanapénkat, valószínűleg sok pénzt megspórolhatunk, ráadásul azokat az éveket is, amik a patinás hatás eléréséhez szükségeltetnek.


Az a bizonyos sziluett
A lekerekített, jól definiált formákkal rendelkező, ám karfa nélküli kanapék nagyon divatosak, lehetőleg sok párnával. “A chesterfield kanapénak hagyományos, kerek karfája van, melynél sikkesebb, stílusosabb kanapét nem igen terveztek még” – elemezte tovább a kanapédivatot Briana Nix dekoratőr. Ráadásul amiatt sem kell aggódnunk, hogy elvesztené a formáját, ellaposodna, mint a párnák. A kényelem miatt sem kell izgulni, az ülőfelület párnázása is remek, sőt, ha egy mélyebb változatot fogunk ki, akár a délutáni sziesztára is a kedvenc helyünk lesz.

Bármihez illik
Az sem jelenthet gondot, hogy a kanapé nem illik lakásunk modern enteriőrjéhez. “A chesterfield dizájn egyáltalán nem tolakodó, ezért remekül belesimul bármilyen stílusba. A bohém kavalkádban pont olyan remekül működik, mint a világos, letisztult, vagy éppen indusztriális környezetben. Igazi statement kanapé” – jelentette ki Audrey Margarite belsőépítész. 


Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash