A hiba nem a mikrohullámú sütőnkben van, mint ahogy arra az Isabella Avida nevű TikTok-felhasználó rámutatott videójában. Egyszerűen mi használjuk rosszul a gépet.
Az első hibát ott követjük el, amikor a tálat a mikró belsejének pontosan a közepére helyezzük. A tányért, csészét, vagy bármi mást, amit melegíteni akarunk, a szélére kell raknunk, hogy valóban forogjon a mikrohullámú sütő tényérjával együtt. Ez segíti elő, hogy az ételek teljesen átmelegedjenek. Teljesen logikus, ha jobban belegondolunk, és valóban működik a módszer.
Ha még hatékonyabbak akarunk lenni, egy csészében vizet is tehetünk az étel mellé. Ez különösen az olyan ételeknél lehet fontos, melyek könnyen kiszáradnak. Ha tésztát vagy pizzát melegítünk, ezzel a módszerrel megőrizhetjük a víztartalmukat, és nem válnak rágóssá a mikrózás után.
@onlyjayus Microwave Hacks 🧑🏼🍳 #fyp #microwavehacks #microwave #cookinghacks #cooking #chef #lifehacks #lifeadvice #onlyjayus
Isabella a mikrózás legapróbb csínját-bínját kitapasztalta, így ha valamilyen baleset történt a sütőnkben, ami miatt felrobbant az étel, arra is kapunk tőle tippeket, hogyan takaríthatjuk ki a legegyszerűbben és leghatékonyabban.
Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash