7 csodálatosan haszontalan weboldal, ami mégis létezik

2021. november 01.
Mindenkinek szükség van egy kis kikapcsolódásra a munkaidő alatt. Ám a közösségi oldalakon való szörfözés, a doomscrollozás nem feltétlenül az az időtöltés, amivel a szabad perceinket töltenünk kellene. Viszont az animált pörgő taco például remekül elterelheti a figyelmünket egy kicsit, anélkül, hogy felmenne a pulzusunk.

Az alábbi hét, teljesen haszontalan, szeszélyes és a maga egyszerűségében totálisan furcsa weboldal mind arra való, hogy egy kicsit lopja az időnket. Egyetlen dologra kell odafigyelnünk, ha valamelyikre bekukkantunk: ne váljunk függővé.

Tacopörgettyű

haszontalan-weboldal

Ez pont annyira agyrém, mint amennyire a név alapján el tudjuk képzelni. Se több, se kevesebb. Egy pörgő taco. Ugyanakkor a zene telitalálat a weboldal alatt, ráadásul számolja is, hány átpördülést néztünk végig, így egy idő után úgy érezzük, hogy egyfajta teljesítmény, minél tovább bámulni, és hallgatni a csodás kilencvenes évek retró muzsikáját.

A legtöbb másodperc

haszontalan-weboldal

Hány másodpercig bírod ki az oldalon anélkül, hogy unatkozni kezdenél?

Be van kapcsolva a számítógépem?

haszontalan-weboldal

Ez az oldal ellenőrzi, be van-e kapcsolva a számítógépünk. Ha szeretjük a hasonló típusú weboldalakat, megnézhetjük a csodásan informatív Karácsony van-e? című oldalt is.

Random szín

haszontalan-weboldal

A Random Colour nevű oldal ötlete roppant egyszerű, mégis a megleptés erejével érhet. Minden alkalommal, amikor frissítjük az oldalt, más szín jelenik meg. Azonban nem szabad túl sokáig pörgetni az oldalt, mert a végeredmény garantált fejfájás.

Zuhanás, zuhanás

haszontalan-weboldal

Szintén a színekkel játszik ez az oldal, ám kicsit dinamikusabban, mint a Random Colour. A színek végtelenül esnek lefelé az oldalon. Amennyire céltalan, annyira hipnotikus.

Haszontalan oldal

haszontalan-weboldal

Már a nevében sem árulnak zsákbamacskát, ez egy teljesen haszontalan weboldal, ám nem a leghaszontalanabb. Klikkeljünk bátran a rubrikába, sokkal tovább fogunk kattintgatni, mint gondolnánk.

Láma betű

haszontalan-weboldal

A Llama Font weboldal azoknak az embereknek készült, akik a tipográfia geekjei és a lámarajongók halmazának metszetében vannak. Bármit leírhatunk a lámákkal illusztrált betűkkel.

Forrás: Mental Floss Fotó: Unsplash

Olvass tovább!