Írj levelet a jövőbeli önmagadnak ezzel a weboldallal!

2021. január 16.
Hogyan változtatott meg az elmúlt év? Mit remélünk, mit hoz a következő, és mit hagyunk magunk mögött végleg? Az időkapszulaként működő weboldal segítségével írhatunk listát vágyainkról, terveinkről és fogadalmainkról is, ha szeretnénk, vagy éppen egy levelet jövőbeli önmagunknak arról, hogyan képzeljük az életünket pár év múlva.

Bármilyen dátumot választhatunk a FutureMe.org weboldalon, amikor szeretnénk, hogy az oldal kézbesítse nekünk a saját magunknak írt levelet. Megkaphatjuk akár hat hónap, egy év, hat év vagy még több idő után is az online időkapszulánkat.

level-weboldal-idokapszula

A fizikai valójukban megírt feljegyzésekkel vagy egy későbbre időzített e-maillel ellentétben, amelyet saját magunknak küldtünk el, ehhez az interneten írt levélhez nem juthatunk hozzá korábban a megadott dátumnál. (Viszont el sem veszíthetjük, mint egy papírlapot.)

A monitorra vetett gondolatainkat, jövőbeli énünkhöz írt intelmeinket megtarthatjuk magunknak, de akár névtelenül publikussá is tehetjük a FutureMe oldalán. A levelek galériájában pedig bepillanthatunk az emberek emlékeibe és reményeibe is, amelyben sokan felidézik, mik történtek velük egy vagy két évvel ezelőtt, amikor megírták a saját levelüket. Sőt, több mint tízéves levél is található közöttük!

A régebbi írások gyakran az ember múlandóságáról és a nagy személyes és világméretű változásokról szólnak. Olyan címeket találhatunk, mint Emlékszem ezekre az időkre?, Megtartottad az ígéreted? és Túlleszel rajta. Van, amit szomorú elolvasni, ám sok az örömteli, felemelő történet is.

„2004 óta küldök magamnak kéthavonta egy levelet (amelyek mindegyikét öt évvel később kapom meg újra) – olvasható az egyik névtelen levélben. – Izgalmas tapasztalat elolvasni a korábbi gondolataimat, szavaimat. Van, ami alig változik, míg más dolgok mintha egy párhuzamos valóságban történtek volna.” Valószínűleg sokan vagyunk így ezzel, és ezt meg is írhatjuk saját magunknak.

Olvastad már?

Fotó: Unsplash