Szánjunk időt az ajándékbeszerzésre! Karácsonyi dizájnerötletek mindenkinek

2021. november 22.
Még korainak tűnik, de kettőt pislogunk, és meglátjuk, karácsony lesz. Ha pedig valami igazán egyedivel lepnénk meg a szeretteinket, akkor az ötletelés és a beszerzés igen időigényes tud lenni, ezért jó, ha minél előbb elkezdjük! Most négy kategóriában mutatunk személyre szabható ajándékötleteket!

A lakberendezés-őrülteknek

Vannak olyan dolgok, amelyek bizonyos emberek számára teljesen feleslegesek, míg mások egyenesen megőrülnek ugyanezekért. Ez a kategória kifejezetten a lakberendezésért rajongó szeretteinknek ajánl ajándékokat, ők igazán értékelik majd.

  1. Frida Ramstedt svéd lakberendező könyve (Libri, 5499 Ft) végre megjelent magyarul is. Nagyon egyszerűen magyaráz el fontos lakberendezési szabályokat, amik ízléstől és stílustól függetlenül minden gyakorló otthonteremtő számára jól jönnek!
  2. Dekorálni szeretők figyelmébe ajánlom a felesleges, de szép tárgyak kategóriában ezt a szobrot a H&M Home-ból (4995 Ft), ami szuperül mutat a könyvespolcon vagy a dohányzóasztalon is.
  3. Tudom, a gyertyát el is lehet fújni, de miért is ne oltanánk el egy ilyen szép, régi gyertyakoppintóval (1900 Ft) a Galeria Savaria kínálatából?
  4. Vannak olyan tárgyak, amik nagyon gyorsan nagyon sok Instagram-képről visszaköszönnek, és ezért infláló a Ferm Living kaspója is: hosszú ideje kedvence a dizájnereknek, mégsem veszített vonzerejéből, ezért bátran ajánlom még most is. (Spirit Home, 36 328 Ft)
  5. A márvány igazi klasszikus, minden stílusú otthonnak jól állhat. Könyvtámaszra pedig minden lakberendezés-őrültnek szüksége van. (H&M Home, 5995 Ft)
  6. Verner Panton tervezte ezt az ikonikus lámpát, ami most vezeték nélküli verzióban is elérhető már, így bármikor bárhova elhelyezhető. (Mobili Mania, 62 179 Ft)

Szép ajándékok otthonra

Ez a kategória olyan tárgyak gyűjteménye, amelyek sokak otthonát szebbé tehetik, kortól és nemtől függetlenül.

  1. Aki követi Török-Bognár Reni munkásságát, tudja, hogy Reni nemcsak fotós, hanem nagy utazó és a gasztronómia a szenvedélye. Ez a három dolog találkozik Metszéspontok című könyvében. Ha úgynevezett coffee table bookot keresel, ennél gyönyörűbb, tartalmasabb könyvet biztosan nem találsz. (tbreni.hu, 13 900 Ft)
  2. Ha már coffee table book: például erre az állványra is elhelyezhetjük Reni könyvét. (H&M Home, 6995 Ft)
  3. Poharat adni ajándékba elég unalmas ötletnek hangzik elsőre, de nem akkor, ha erről a szettről van szó! Ez is egy igazi dizájnerkedvenc, mégsem tudjuk megunni. (Fill, 19 490 Ft)
  4. Igaz téli kuckózós ajándék ez a takaró a Zara Home kínálatából. És ugye azt mindenki tudja, hogy takaróból és díszpárnából sosem elég? (Zara Home, 22 995 Ft)
  5. Ezek az ollók a konyha vagy a dolgozószoba igazi díszei lehetnek. (Zara Home, 5595 Ft és 6995 Ft)
  6. Ebben a sütőformában élmény kuglófot sütni. De nem csak a forma gyönyörű, a sütemény is nagyon szép formájú lesz. Az idén 75 éves Nordic Ware nem hiába állítja magáról, hogy termékeikkel konyhánkban emlékek készülhetnek. (kulina.hu, 13 190 Ft)

Hasznos ajándékok otthonra

Ha menő, dizájnos dolgot ajándékoznál, de szeretnéd, ha egyúttal hasznos is lenne, ez a te listád.

  1. Ez a Moleskine receptes jegyzetfüzet azoknak való, akik eddig kedvenc receptjeiket cetliken, telefonos jegyzetekben és mindenféle változatos helyen és formában tartották. Jó hír, hogy még matricák is vannak a naplóhoz! (mypen.hu, 9320 Ft)
  2. Ezek a legcukibb gyapjú szárítólabdák, amiket valaha láttam. Arról nem is beszélve, hogy a szárítógépbe, a ruhák közé dobva elnyelik a ruhákból a nedvességet és eloszlatják a forró levegőt, így kevesebb idő is elegendő a szárításra. Ökotudatos szeretteidnek ajánlom. (woollytoys.com, 12 990 Ft)
  3. Koktélrajongóknak javaslom ezt az óriás jégkockakészítőt. Ők igazán értékelni fogják a hatalmas, egész poharat kitöltő jegeket, és tuti, hogy vendégük leszel a nyár első koktéljára.(Butlers, 2490 Ft)
  4. A Design Letters egy dán márka, hétköznapi használati tárgyakat gyártanak a híres építész, Arne Jacobsen által tervezett betűkészletet használva. A legismertebb termékeik az egy-egy betűt ábrázoló porcelánbögrék, az utóbbi időben viszont vagány, pozitív üzeneteket is olvashatunk a termoszokon, csészéken. Kinek ne esne jó a reggeli kávé vagy tea mellé azt olvasni, hogy you rock? (designletters.eu, 27 euró)
  5. Ez a gyönyörű, különleges napló minden napra tartogat egy-egy kérdést a tulajdonosa számára. A kiadvány lényege, hogy öt éven keresztül válaszolhatjuk meg ugyanazt a kérdést az adott napon, és így egyúttal azt is láthatjuk, hogyan változott a véleményünk, hogyan fejlődtünk az évek során. (libristo.hu, 6731 Ft)
  6. Elsőre nem hangzik nagyon menőnek, ha azt mondom, vegyél folyékony szappant ajándékba… De ez a francia szappan az 1900-as évek óta ugyanazzal az ősi technikával és receptúrával készül, teljesen természetes alapanyagokból. Mandulafenyő illatú, igazi téli hangulatot árasztó, ökotudatos ajándék. (7scents.hu, 5390 Ft)

Menő ajándékok gyerekeknek

Szerintem nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek esztétikai nevelését, nagyon hiszek abban, hogy nem mindegy, milyen tárgyakkal, játékokkal vesszük őket körül. Ezek a dolgok egy életre meghatározhatják a gondolkodásukat, ízlésüket. Olyan ajándékokat gyűjtöttem, amik hasznosságuk mellett esztétikai élményt is nyújtanak.

  1. Visszafogott színeivel díszíti a babaszobát ez a cuki, kiságy fölé helyezhető forgó. Az állatok puha pamutból, a farészek pedig eukaliptuszfából készültek. (H&M Home, 6995 Ft)
  2. Kevés babaház sikerül ilyen szépre, mint ez a Petite Amelie termék. Valószínűleg az lehet a titok, hogy a vállalkozást egy francia anyuka indította, miután a saját kislányának kezdte el tervezni a játékokat és a babaszoba-kiegészítőket. (petiteamelie.co.uk, 89,95 euró)
  3. Ez a különleges sudoku játék fából készült, és a szokásos számos verzió mellett színekkel is játszható. Szerintem nem csak gyerekeknek szuper ajándék. (bonami.hu, 10 399 Ft)
  4. A járműveket bemutató rövid mesék mellett öt 3D-makettet is rejt ez a könyv. Nagyon kedves dizájn, egyszerűen összerakható makettek, minden kisgyerek kedvence. (geopen.hu, 3990 Ft)
  5. Bár a Körvonal mini gyönyörű, legnagyobb érdeme mégis az, hogy a játék során feltett kérdések fontos beszélgetéseket indíthatnak el a gyerekekkel. Minden családban ott a helye. (korvonal.com, 6500 Ft)
  6. Bütykölni szerető, türelmes, nagyobb gyerekeknek lehet szuper ajándék ez a 3D-puzzle. Összeszerelése nagyjából 6 órát vesz igénybe, szóval a szülők is hálásak lesznek. (puzzle3d.hu, 14 995 Ft)

Szerző: Ferenczy Petra lakberendező, dotinterior.hu

Olvass tovább!