Home office-t csinált a munkahelyből a prágai iroda

2021. november 25.
2020 márciusában, a pandémia hatására bezárt, majd 2021 januárjában teljesen megújulva nyitott meg újra a cseh biztonsági cég irodája. A hibrid térben szerparált „fülkéket” alakítottak ki a különböző munkafeladatokhoz, a home office érzetét a munkahelybe ültetve.

A hibrid irodák mögött álló koncepció a home office és a hagyományos munkahely közti átmenet megteremtése. Olyan otthonos, kényelmes – és változatos – tereket próbálnak létrehozni, amik az otthoni munkakörnyezetek jellegzetességeit imitálják, mégis kiszakítják a dolgozókat saját lakásukból. Ennek egyik módja például a szeparált, vagy félig nyitott fülkék kialakítása: ezekben egy, vagy néhány ember tud dolgozni, kanapén elnyúlva, vagy fotelben ülve, sőt akár egy egyszemélyes kis íróasztalnál.

praga-hibrid-iroda-home-office-dizajn

A 2020 márciusán bezárni kényszerülő cseh biztonsági vállalat 2021 januárjában már ilyen hibrid irodaként nyitott meg újra! A Capexus építészeti iroda által tervezett térben külön helyiségeket alakítottak ki a csendes munkavégzéshez, a team meetingekhez és a relaxációhoz is, ami nemcsak a hatékonyságot fokozhatja, de a pandémia szempontjából is biztonságosabb megoldást jelenthet.

praga-hibrid-iroda-home-office-dizajn

praga-hibrid-iroda-home-office-dizajn

Az alapvetően funkcionális terekbe játékosságot és izgalmas belsőépítészeti megoldásokat is csempésztek: ilyenek például a felnagyított koktélernyők alatt álló látványos dizájnfotelek, vagy a házakat formázó térelválasztókban kiépített miniirodák. A végeredmény így egy szerethető és rugalmasan használható iroda lett, ami a cégvezetők reményeiben a home office-nál is vonzóbb lehetőséget kínál a dolgozóknak.

praga-hibrid-iroda-home-office-dizajn

praga-hibrid-iroda-home-office-dizajn

Forrás: Design-Milk

Olvass tovább!