Székrekedésed van? Egy egyszerű kézmozdulat segíthet!

2021. december 21.
Egy akupunktúrás szakember szerint a kezek összedörzsölése gyógyíthatja a székrekedést – a TikTok-felhasználók azt mondják, működik.

Ha egy bizonyos nyomási pont mentén összedörzsölöd a kezed, az állítólag elősegítheti a bélmozgást. Egy akupunktúrás szakember bemutatta az egyszerű trükköt a TikTokon, a felhasználók pedig kipróbálták. Vigyázat! Várandósoknak kerülniük kell a masszázst, mert korai szülést idézhet elő.

szekrekedes-kezmozdulat

„A kezek oldalának összedörzsölése segíthet, ha helyesen csinálják” – osztotta meg a tippet nemrégiben Tadavarthy Anita. Videójára több százezer lájkot kapott. Elmondása szerint mindössze annyit kell tennünk, hogy összenyomjuk az öklünket úgy, hogy a mutatóujjaink és a hüvelykujjaink egymáshoz érjenek, majd néhány percig erősen dörzsöljük oda-vissza. „Ez a fajta mozgás akupresszúraként stimulálja a vastagbelet” – magyarázta Tadavarthy a videóban.

Az akupresszúra akupunktúrás tűk használata helyett fizikai nyomást használ arra, hogy befolyásolja a test kritikus területeit. Az irányzat szerint ez enyhíti a fájdalmat és az esetleges egyéb tüneteket. A módszer hatékonynak bizonyult émelygés, hányás és bizonyos krónikus fájdalmak enyhítésében.

@empiricalgraceacuDid you know? 💩 #constipation #bloating #digestions #hemorrhoids #diarrhea #constipationrelief #digestivehealth #gas #acidreflux #acupressure♬ original sound – Empirical Grace Acupuncture

„A videóban bemutatott trükk a vastagbél egy bizonyos akupresszúrás pontjának aktiválására szolgál, amely a mutatóujj és a hüvelykujj közötti völgyben található – mondta Tadavarthy. – Az akupresszúrás ponton végzett előre-hátra masszázs a vastagbél azonos irányú összehúzódásait okozza. Ezért működik olyan jól.”

„A masszázst elvégezhetjük a vécén ülve, vagy naponta többször is kipróbálhatjuk, ha krónikus székrekedésünk van – magyarázta Tadavarthy az eredeti videóban. – Ha a mozdulat nem működik az első alkalommal, előfordulhat, hogy akár két hétig is ismételni kell naponta néhányszor.”

Bár a székrekedés gyakori probléma a terhesség alatt, várandósoknak kerülniük kell ezt a különleges trükköt – figyelmeztet a szakember – mivel ennek az akupresszúrás pontnak a stimulálása a méh összehúzódását is okozhatja, ami koraszüléshez vezethet.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!


Kapcsolódó