Ezektől a háztartási eszközöktől félnek legjobban a kutyák

2022. január 28.
A te kutyád is azonnal elbújik, amint előveszed a porszívót? Vagy a turmixgéptől kap frászt? Nem vagy egyedül. Egy friss kutatásban összeszedték, melyik háztartási gépektől félnek legjobban a kutyák. Ami nem is olyan ritkaság, mivel a felmérés szerint ötből négy házi kedvenc retteg valamelyik gyakran használt gépünktől.

A Compare the Market piackutató készítette ezer kutyatulajdonos megkérdezésével azt a felmérést, melyben megvizsgálták, melyik háztartási gépek a kutyák legnagyobb ellenségei. Ahogy sejteni lehetett, a porszívó a legfélelmetesebb eszköz a kutyák számára: a gazdik 45 százaléka mondta azt, hogy a kutyájuk egyszerűen képtelen egy szobában maradni a porszívóval. 

A második legutálatosabb eszköz a listán a hajszárító. A kutyák negyede nem tudja elviselni, ha bekapcsolják a gazdik. Ennél azt gyanítják, hogy a kutyakozmetikában szerzett rossz élmények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ennyire rosszban vannak a hajszárítóval a kutyák. 

kutya-felelem-haztartasi-eszkoz

A harmadik helyen a fűnyíró végzett, majd a mosógép, turmixgép és a végén egy kakukktojás, a seprű található, ami ugyan nem gépesített, de a kutyák mégis nagyon tartanak tőle. 

Ötből egy kutya gazdája mondta azt, hogy ha egy ellenséges gép van a közelben, a kutya ugatni kezd, kényszeresen rág vagy rátámad a gépre. Sok kutya választja azonban a menekülés taktikáját, amikor a gépek működésbe lendülnek. A gazdik elmondása szerint a kutyák ötöde (22 százalék) elbújik az asztal vagy a kanapé alá. Vannak azonban olyan kutyák is, melyek annyira pánikolnak, hogy remegni és sírni kezdenek, ha meghallják a porszívót vagy hajszárítót. 

Dr. Heather Venkat állatorvos azt javasolta a gazdiknak, hogy ha azt látják, kutyájuknál a normálisnál erősebb szorongást és félelmet vált ki valamilyen eszköz, hagyjanak nagyobb teret a kedvencüknek, hogy elmenekülhessen, de természetes, gyógynövényes stresszoldó készítményekkel is enyhíthetik előre a szorongást, ha tudják, hogy elkerülhetetlen lesz az adott gép bekapcsolása.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!