Így lesz kristálytiszta, foltmentes a tükröd!

2022. május 07.
A tükör, még ha nem is érintjük meg gyakran, óhatatlanul poros és piszkos lesz. A várt csillogás és tisztaság azonban sokszor az áttörölgetés után is elmarad, valószínűleg azért, mert rossz technikát alkalmazol. Eláruljuk, hogy csináld!

Akár boltban kapható üvegtisztítót használsz, akár otthon elkészíthető takarítószerrel próbálod tisztára varázsolni a tükrödet, nagyon fontos, hogy a keretével (már ha van neki) kesztyűs kézzel bánj: azok a takarítószerek, amelyek elbánnak a tükrön lévő szennyeződésekkel, kárt tehetnek a fában vagy a műanyagban. Mutatjuk még, mi mindenre érdemes ügyelned!

Tisztítószerek nagytakarításhoz

1) Minimalista tükörtisztítás

Ha könnyű és gyors megoldást keresel, a célnak tökéletesen megfelel, ha csak tiszta vizet használsz a tükörtisztításhoz. Ez a módszer nemcsak környezetbarát, hanem költséghatékony is, mégis működik: a siker titka, hogy a tiszta víz mellett olyan törlőruhát használj, amelyik garantáltan nem szöszöl – ez lehet akár egy kiszuperált póló is. Az insider.com által megkérdezett szakértő szerint a legjobb eredményt azokkal a rongyokkal érheted el, amiket a szemüvegtisztításhoz is szoktak használni. Ezek a textilek a makacsabb szennyeződéseket is eltávolítják, anélkül, hogy kárt tennének a tükör felületében. Elég, ha egy szórófejes flakonba vizet töltesz, majd felülről lefelé haladva befújod a tükröt és cikcakk alakban töröld át a tükröt. Végezetül fogj egy száraz mikroszálas kendőt, és menj át vele még egyszer a tükrön!

2) Az alaposabb tisztításért

Ha nem éred be azzal, hogy néhány gyors mozdulattal és tiszta vízzel vedd kezelésbe a tükrödet, mert alaposabb takarításra vágysz, vesd be az ecetet. Tölts egy edénybe 1:1 arányban vizet és ecetet, ami szinte leolvasztja a piszkot a tükörről, bónuszként pedig csillogóvá is teszi. Töröld át ezzel a tükröt, majd egy száraz mikroszálas ruhával menj végig a megtisztított felületen! 

Tükörtisztítás

3) Haladó szintű tükörtakarítás

A fürdőszobában található tükrök vannak a legnagyobb piszokrizikónak kitéve: rendszeresen ráfröccsen, majd megszárad a felületén a víz (garantáltan foltosan!), kerül rá némi fogkrém, hajlakk, és ha gyerekek is vannak a háznál, az apró ujjlenyomatok sem hiányozhatnak róla. Szerencsére erre is van megoldás, méghozzá profi. Cseppents egy kis tiszta szeszt egy vattakorongra, és ezzel dörzsöld át a kisebb foltokat, rászáradt szennyeződéseket! Ha rászánod az időt erre a tiszta vizes vagy ecetes tisztítás előtt, megelőzheted, hogy az apróbb pöttyök elmaszatolt csíkokká alakuljanak, és még jobban elcsúfítsák a tükrödet, ami akár az önbizalom-növeléshez is hozzájárulhat.

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?