Visszatérnek a futurisztikus Panton-székek!

2022. június 29.
A svájci Vitra visszahozta a színes, merészen kanyargó székeket, amik otthonunk leglátványosabb statement bútorai lehetnek.

Imádjuk a látványos, szokatlan székeket, legyen szó algákból inspirálódott dizájndarabokról, hullámzó bútorokról vagy a legnagyobb divatházaknak álmodott egyedi kreációkról. Mai kedvencünk egy régi, ikonikus darab „újraélesztése”: a Panton széket még 1959-ben alkotta meg Verner Panton legendás dán tervező.

panton-szek-vitra-butor-otthon

A merészen kanyargó, látványos szék szinte olyan, mintha egy dinamikus mozgás kimerevített pillanata lenne. Ez már az eredeti darabokban is megjelenik, de a Vitra által újraalkotott modellekben még dinamikusabbak az ívek. A fényes felület futurisztikus hatást eredményez, az élénk színek pedig igazi statement darabokká emelik a székeket.

Az új kiadásban a székek elülső és hátsó oldala eltérő színre van festve, ami még izgalmasabbá teszi a végeredményt. A svájci Vitra a Panton családdal szorosan együttműködve fejlesztette az új kollekciót, úgy, hogy az méltó tiszteletadás legyen a néhai tervezőnek.

panton-szek-vitra-butor-otthon

Forrás: Design-Milk Fotó: Vitra

Olvass tovább!