Jön az IKEA és a Marimekko közös kollekciója

2022. június 21.
A finn divatmárka és a svéd bútoróriás a Milánói Design Héten mutatták be első közösen tervezett mintájukat – és mi máris imádjuk a kollaborációt.

A merész, játékos mintáiról ismert finn divatmárka, a Marimekko ezúttal az IKEA-val működik együtt, hogy a látványos printek a lakásunkat is díszíthessék. A két márka még áprilisban jelentette be, hogy közös kollekción dolgoznak, amit az északi szauna-kultúra, és annak jellegzetes tárgyvilága ihletett.

A BASTUA névre keresztelt kollekció a tervek szerint 2023 márciusában érkezik majd meg az üzletekbe, de a Milánói Design Hét alkalmából már most megmutatták az egyik mintájukat, ami izgalmasan hullámzó rebarbaraleveleket ábrázol – ezek a növények állítólag gyakran megtalálhatóak a finn vidéken álló szaunák környékén, az IKEA kínálatában pedig újrahasznosított zuhanyfüggönyre kerülnek majd.

ikea-marimekko-bastua-kollaboracio-print

Egyelőre sajnos még várnunk kell a végső darabokra, de annyi biztos, hogy azok, akik szeretik a Marimekko mintáit, már most nagyon izgatottak lehetnek a kollaboráció miatt.

Fotó: IKEA, Getty Images

Olvass tovább!