Gyönyörű készlettel lesz teljes az olívakóstolás élménye

2022. augusztus 05.
A Famiglia Oliva kollekcióban olyan különleges tárgyak találhatóak, amik segítenek kiélvezni a jó minőségű olívaolaj ízét és illatát – mindezt az olasz kézműves hagyományokból merítkezve.

A jó olívaolaj önmagában is komplex ízélmény: ha értünk hozzá, kiélvezhetjük a különböző jegyeket, textúrákat, illatokat. Persze ehhez is megvannak a spéci eszközök. A nápolyi dizájner, Astrid Luglio Mariella Caputo sommelier-vel együttműködve alkotta meg a Famiglia Oliva kollekciót, amivel az olívakóstoláshoz nyújtanak segítséget.

famiglia-oliva-olivaolaj-kostolas

Az olasz Eleit.it márka számára készült kollekció az olasz kézművesség hagyományaiból indul ki: gyönyörűen megmunkált, finoman díszített rézeszközökből áll, amikkel maximálisan kiélvezhetjük a minőségi olívaolaj zamatát. A kollekció minden darabját a híres nápolyi kézműves utca, a Rua Catalana szakemberei készítik, akik hagyományőrző, értékálló technológiákkal dolgoznak.

famiglia-oliva-olivaolaj-kostolas

famiglia-oliva-olivaolaj-kostolas

A három eszköz az olívaolaj készítéséhez szükséges három elengedhetetlen elemet testesíti meg. Gea (föld) egy elegáns tál, amiben kenyérrel tunkolhatjuk az olajat, ugyanis az igazán jó olívaolaj íze legjobban úgy jön ki, ha egy szelet kovászos kenyeret mártogatunk bele. Az Elio (Nap) úgy lett kialakítva, hogy éppen egy kanálnyi olaj férjen bele – innen önthetjük az olívát az ételeinkre, éppen annyit, amennyi kell. A Pigi (tavasz) pedig egy különleges, bájos réz olajággal díszített eszköz, amivel először az olívaolaj illatában merülhetünk el.

famiglia-oliva-olivaolaj-kostolas

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!